Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

Συμβολική αποχή των δικηγόρων με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

 

Σε συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν τη Δευτέρα (16/9), πρώτη ουσιαστικά ημέρα του νέου δικαστικού έτους, οι δικηγόροι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συμμετέχοντας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος επισήμανε αρχικά: «Θέσαμε ουσιαστικά τα θέματα που μας απασχολούν κυρίως αυτή τη στιγμή κι έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, τις ελλείψεις και τα κενά, τα οποία ενδεχομένως παρατηρούνται σε διάφορα δικαστήρια ανά τη χώρα».

«Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων και πρακτικών λύσεων στην εφαρμογή του νέου νομοσχέδιου…»

«Επίσης για θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτού του νέου δικαστικού χάρτη και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων, με την μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε Περιφερειακά Πρωτοδικεία και γενικότερα για όλα αυτά τα ζητήματα που πρακτικά κυρίως προκύπτουν από την εφαρμογή αυτού το νέου νομοσχέδιου. Βήμα βήμα πρέπει να κοιτάξουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Έχει εκδοθεί και έχει γίνει τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και του ποινικού κώδικα και την Παρασκευή (13/9) παραλάβαμε το σχετικό νομοσχέδιο. Να σημειώσω ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας σε σχέση με τους συναδέλφους της Αθήνας οι επαρχιακοί σύλλογοι και θα δούμε πώς θα περπατήσει αυτή η ιστορία, ενόψει και του συνεδρίου το οποίο έχουμε στην Αλεξανδρούπολη, το διάστημα 3 με 6 Οκτωβρίου. Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων και πρακτικών λύσεων στην εφαρμογή του νέου νομοσχέδιου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. 

Εγκρίθηκε μελέτη ύψους 300.000 ευρώ περίπου για το έργο της ψύξης – θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας 

Αναφορικά με το θέμα της ψύξης – θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας και σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο, ο Γιώργος Γραμμένος δήλωσε: «Είναι μία πονεμένη ιστορία, καθώς χάσαμε το φετινό καλοκαίρι με τα προβλήματα τα οποία είχαμε με τη ζέστη κυρίως στα γραφεία των δικαστικών υπαλλήλων. Έχει εγκριθεί μία μελέτη ύψους 300.000 ευρώ περίπου για την ανάθεση του έργου. Μελέτη για την οποία απαιτείται διεθνής διαγωνισμός. Απ’ ό,τι μας πληροφόρησαν από το υπουργείο Υποδομών που είναι υπεύθυνο για αυτήν εδώ την διαδικασία, προχωράει αυτό το σχέδιο, αλλά ο διεθνής διαγωνισμός έχει κάποιες προθεσμίες, κάποιες προϋποθέσεις, χρονικά διαστήματα τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν. Ως εκ τούτου δεν αναμένουμε κάποια εξέλιξη πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Ευελπιστούμε τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2025 να έχει τα λυθεί το ζήτημα και να μην επικρατούν οι συνθήκες που επικράτησαν φέτος το καλοκαίρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...

Top Περιοχές στην Αθήνα για να επενδυτική αγορά σπιτιού σύμφωνα με τη MECHA Engineering

Η αγορά ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίζει να παρουσιάζει...

Ρουμάνος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία «Κοίνυρα» Θάσου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος...

Δήμος Παγγαίου: Αλήθειες και ψέματα

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Οι...