Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Η συμφωνία με την Δ.ΕΠ.Α. κυριάρχησε στο Περιφερειακό συμβούλιο

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Στα θέματα που κυριάρχησαν στην διάρκεια της 10ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (19/7) στην Κομοτηνή, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Κώστας Αντωνιάδης.

    Όπως ήταν αναμενόμενο τα θέματα αυτά ήταν η επιβεβαίωση της συμφωνίας της Δ.ΕΠ.Α. με την περιφέρεια Α.Μ.Θ., για τη σύνδεση έξι πόλεων της με φυσικό αέριο, η επιτυχία των Φιλίππων για ένταξή τους στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και η έγκριση του προγράμματος δράσεων και προβολής των βημάτων του Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους.

    Το μεγαλύτερο έργο μετά την Εγνατία Οδό – Θα αλλάξει τον αναπτυξιακό ρου της Π.Α.Μ.Θ.

    «Επίσημα πλέον ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, ανακοίνωσε στο σώμα τη διέλευση του φυσικού αερίου από τις έξι μεγαλύτερες πόλεις της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Είναι ένα μεγάλο έργο, το μεγαλύτερο μετά την Εγνατία Οδό, το οποίο πραγματικά θα αλλάξει τον αναπτυξιακό ρου της περιοχής μας. Με το φυσικό αέριο, η ωφέλεια που θα έχουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα είναι τεράστια. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η τιμή του σήμερα είναι στο μισό σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Το όφελος για τους κατοίκους της περιοχής μας εκτιμάται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Δίνουμε τέλος στη στασιμότητα. Η περιφέρεια μας ήταν και είναι ενεργειακός κόμβος και είναι ανεπίτρεπτο όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει φυσικό αέριο. Με την κίνηση του περιφερειάρχη, την οποία ακολουθούν κι άλλοι περιφερειάρχες, όπως ο Κ. Μπακογιάννης στη Στερεά Ελλάδα, χαράσσεται ο δρόμος που πρέπει να ακολουθεί για τα επόμενα δέκα χρόνια», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

    Η ανάδειξη των βημάτων του Αποστόλου Παύλου μέσα από συνέδριο που είναι πιθανό να γίνει τον Σεπτέμβριο

    Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας Α.Μ.Θ. του προγράμματος δράσεων και προβολής για την επόμενη τριετία της διαδρομής στα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

    «Προσπαθούμε μέσα από συντονισμένες δράσεις και εκδηλώσεις να αναδείξουμε την παρουσία του Αποστόλου των Εθνών στην περιοχή των Φιλίππων. Ο στόχος μας είναι η αποκόμιση οικονομικών, αλλά και τουριστικών οφελών, αλλά και της σύνδεσης με τοπικά προϊόντα και σύγχρονα πολιτιστικά στοιχεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Μάλιστα σκεφτόμαστε και τη διοργάνωση ενός συνεδρίου στη Λυδία το φθινόπωρο, πάντα φυσικά σε συνεννόηση με το μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., με το δήμο Καβάλας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αναδείξουμε μέσα από τα βήματα του Αποστόλου Παύλου τη διαδρομή αυτή, με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων που θα προτείνουν δράσεις για την επόμενη τριετία, ώστε να ωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή των Φιλίππων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

    Ο αγώνας για ανάδειξη του πλούτου της περιφέρειας μας συνεχίζεται

    Τέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

    «Δεν μένουμε όμως μόνο εδώ, καθώς η UNESCO είναι ένα μνημόνιο που θα μας ελέγχει κάθε δυο με τρία χρόνια για το τι έργα έχουμε κάνει το χρονικό διάστημα που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε για το μνημείο, ώστε η προσπάθεια να συνεχιστεί για τις επόμενες γενιές, για να αναδείξουμε αυτόν τον πλούτο που έχουμε στην περιοχή μας. Ο αγώνας συνεχίζεται για να μπορέσουμε μέσα από συντονισμένες ενέργειες να αναδείξουμε τον πλούτο που έχει η περιφέρεια μας», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    11 Μαρτίου: Οι δημοσιογράφοι απεργούν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

    Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και...

    Πρόσκληση τουριστικών επιχειρήσεων για πρακτική άσκηση Σπουδαστών

    Το Επιμελητήριο Καβάλας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων...

    Εκλογές στον «Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών»

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου «Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων...

    Ξεκινά η συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων της Π.Ε. Καβάλας

    Μια μεγάλη περιβαλλοντική επέμβαση έχει δρομολογηθεί από την Δ.Τ.Ε....

    Τροχαίο ατύχημα στο Παληό Καβάλας

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (10/3/2025) στο...

    Υψηλότερη η μέση αμοιβή για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες στην Energean

    Παρότρυνση για συμμετοχή στην πρωτοβουλία “EmpowerMed Women” Οι γυναίκες εργαζόμενες...

    Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα ζητούν περισσότερη οδική ασφάλεια

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα περισσότερη οδική ασφάλεια πραγματοποιούν την...