Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025
Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2025

Παραμένει το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών της ανακύκλωσης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ομαλοποιείται και πάλι το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην αποκομιδή των σκουπιδιών της ανακύκλωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του CENTER, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης.

Το πρόβλημα οφείλεται, πέρα από τη διαρκή έλλειψη προσωπικού, στο ότι πολλά άτομα ασθενούν με αποτέλεσμα να δρομολόγια για την αποκομιδή της ανακύκλωσης να βγαίνουν με ιδιαίτερη δυσκολία.

«Υπάρχουν περιπτώσεις με  covid, πάνω από 10 άτομα του προσωπικού και επιλογή είναι τουλάχιστον να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να αφήσουμε λίγο πίσω την ανακύκλωση…»

«Υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή της ανακύκλωσης και για τουλάχιστον 20 ημέρες ακόμη θα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις με  covid, πάνω από 10 άτομα του προσωπικού και επιλογή είναι τουλάχιστον να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να αφήσουμε λίγο πίσω την ανακύκλωση. Το κομμάτι που απέμεινε και χρήζει λίγη προσοχή είναι της Νεάπολης κι ένα μικρό κομμάτι του Παληού, περισσότερο στα στενά του οικισμού. Βγήκαν την Παρασκευή το πρωί δυο απορριμματοφόρα να μαζέψουν τα σκουπίδια από τους μπλε κάδους από αυτές τις συνοικίες. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το προσωπικό που έχει μείνει, είναι ελάχιστοι τα άτομα και νομίζω ότι θα καταφέρουμε από την άλλη εβδομάδα να είναι πολύ διαφορετική η εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης. 

«Καλό είναι οι πολίτες να μην βγάζουν έξω τα ανακυκλώσιμα, δεν λερώνουν την αυλή ή το μπαλκόνι.– Σε 20 μέρες αναμένεται επιπλέον προσωπικό μέσω 8μηνων»

«Από εκεί και πέρα θα έχουμε επιπλέον προσωπικό σε 20 μέρες, καθώς έρχονται οι προσλήψεις του 8μηνου. Μιλάμε για 30 άτομα για την αποκομιδή και από αυτούς σίγουρα 20 άτομα, σύμφωνα με τη γνώμη γιατρού, θα είναι ικανά να ανέβουν στα απορριμματοφόρα, οπότε τελειώνει και το πρόβλημα που έχουμε. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουμε τώρα πήραμε άτομα και από τα Κοιμητήρια και από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, αλλά πάλι δεν μας έφταναν. Τα δρομολόγια για την ανακύκλωση είναι τέσσερα την ημέρα και με το ζόρι βγάζαμε τα δυο. Μια ακόμη εβδομάδα υπομονή χρειάζεται και καλό είναι οι πολίτες να μην βγάζουν έξω τα ανακυκλώσιμα, δεν λερώνουν την αυλή ή το μπαλκόνι. Από βδομάδα ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο», επισήμανε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Στα σκαριά» η υποψηφιότητα του Μάρκου Δέμπα για τον δήμο Καβάλας

«Είμαστε σε μία φάση να ενώσουμε δυνάμεις αρκετοί άνθρωποι...

Οι περιβαλλοντικές… ανησυχίες της Ε.Ε. κάνουν είδος πολυτελείας το μοσχαράκι

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η αύξηση στην τιμή του μοσχαρίσιου...

Ζώντας στις σπηλιές του 2025

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η ανθρώπινη κοινωνία ζει με πλατωνικούς...

Μπάχαλο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την Καλαμίτσα

Για το μπάχαλο, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, που...

Γιάννης Μανιός: Είμαστε ένα κλικ πριν γίνει θερμό επεισόδιο

Τι λέει ο πρόεδρος των Γρι – Γρι της...

Υπόμνημα της ΕΓΕΣΥΚ προς τον Άδωνη Γεωργιάδη

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την επίσκεψη του...

Εκδηλώσεις εν όψει του Εορτασμού των Αγίων της Θάσου

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και ο...

Αγωνιστικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός χρονομέτρησης στο κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  και Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...