Το θέμα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» κυριάρχησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης (30/6), παρουσία και εργαζομένων της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα στην πρόεδρο της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” Αναστασία Ιωσηφίδου και τον επικεφαλής της παράταξης ”Ο Τόπος της Ζωής μας” Μάκη Παπαδόπουλο.
Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ζημιά μισού εκατομμυρίου ευρώ (μέχρι το τέλος του 2016) στο δήμο από τις οφειλές του καταστήματος ”Μαρινόπουλος” που φιλοξενείται στη δημοτική αγορά, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη τη διοίκηση του δήμου και της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”.
”Κάποιοι διασπείρουν πανικό και είναι άσχετοι…”
Έντονα φορτισμένη η Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε λόγο για λάσπη που δέχεται, η οποία δεν της πρέπει, όταν μάλιστα επί ενάμιση χρόνο, όπως είπε, δίνει αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων στο ”Μαρινόπουλο”, αλλά και για αυτά της ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”.
Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πως άρχισαν τα προβλήματα με την καταβολή των ενοικίων τον Δεκέμβριο του 2014 και στον αγώνα που έδωσε για να βρεθεί η χρυσή τομή.
”Κάποιοι διασπείρουν πανικό, είναι άσχετοι και πρέπει να πληροφορούνται πιο καλά πριν λασπολογήσουν. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε. Θα ήταν εύκολο να κάναμε έξωση στο ”Μαρινόπουλο”, τι θα γινόταν όμως με τους 80 εργαζόμενους; Μας είπαν επικίνδυνους, γιατί; Μας οφείλονται 250.000 ευρώ, για τα ενοίκια από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο”, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ιωσηφίδου, η οποία ξεκαθάρισε ότι η ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” έχει εξασφαλισμένο αυτό το ποσό με νόμιμο ενέχυρο.
Να σημειωθεί ότι στις 11 το πρωί της Παρασκευής (1/7) θα γίνει γνωστή στο δικαστήριο η πρόταση της εταιρείας ”Μαρινόπουλος”, την οποία η ”ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” θα εξετάσει για να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματά της, ενώ θα παρίσταται και νομικός της.