Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025

Γ. Τεπελόπουλος: Δεν πάει άλλο με τις μετακινήσεις παθολόγων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Για εκρηκτική κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ, Γιώργος Τεπελόπουλος, αναφορικά με τις μετακινήσεις παθολόγων του Γ.Ν.Κ. σε αυτό της γειτονικής Ξάνθης.  

«Το θέμα έχει προκύψει εδώ και κάποιους μήνες, από τον Δεκέμβριο συγκεκριμένα, λόγω ελλείψεων και της υποστελεχωμένης Παθολογικής Κλινικής στην Ξάνθη. Θεωρούσαμε ότι είναι κάτι προσωρινό, να μετακινούνται για 15 μέρες τον μήνα, με πλήρες πρωινό ωράριο και εφημερίες, παθολόγοι από το Γ.Ν.Κ. Η κατάσταση συνεχίστηκε όμως σε όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους», ανέφερε αρχικά. 

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο και φλέγον – Εκρηκτικό μείγμα που κάποια στιγμή θα εκραγεί….»

«Φτάσαμε πια στον Μάιο και το καθεστώς δεν έχει αλλάξει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και φλέγον. Οι Παθολογικές Κλινικές του Γ.Ν.Κ. υπερλειτουργούν, έχουν μεγάλη προσέλευση και από όμορες Περιφερειακές Ενότητες κι ενώ και εδώ είναι υποστελεχωμένες, με γιατρούς άνω των 60 ετών, που καλούνται να υπερεφημερεύουν. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που κάποια στιγμή θα εκραγεί. Έχω μιλήσει με τους διευθυντές των Παθολογικών και οι παραιτήσεις είναι πάνω στο τραπέζι. Μια επιλογή που σκέφτονται σοβαρά», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τεπελόπουλος.

«Δεν μπορούμε να αποδυναμώνουμε τις Κλινικές ενός Νοσοκομείου για να δυναμώνουμε ένα γειτονικό»

«Πρέπει να εισακουστούμε, να σταματήσει αυτό το πράγμα, γιατί έρχεται τουριστική περίοδος. Το Γ.Ν.Κ. θα δεχθεί ακόμη μεγαλύτερο κύμα ασθενών. Δεν μπορούμε να αποδυναμώνουμε τις Κλινικές ενός Νοσοκομείου για να δυναμώνουμε ένα γειτονικό. Οπωσδήποτε πρέπει να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία Δράμας και Ξάνθης, αλλά όχι εις βάρος του Νοσοκομείου Καβάλας», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ.

Σε ερώτηση τι απαντούν οι αρμόδιοι για το θέμα, ο κ. Τεπελόπουλος υπογράμμισε: «Οι ιθύνοντες είναι λίγο… αλλεργικοί στο διάλογο μαζί μας. Ίσως αν βρισκόμασταν να μπορούσαμε να τους τα εξηγήσουμε αναλυτικότερα, αλλά δεν μπορούμε να τους δούμε. Δεν έχουν τη διάθεση να κάνουν διάλογο μαζί μας και χάνουν τη μεγάλη εικόνα, αυτήν της καθημερινότητας. Η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Στηρίξαμε τα γειτονικά Νοσοκομεία, αλλά δεν πάει άλλο. Δεν είναι οι γιατροί γυρολόγοι να περιμένουν με μια βαλίτσα στο χέρι για το που θα τους μετακινήσουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισθητική και προστασία με θήκες δοντιών!

Οι θήκες δοντιών ή στεφάνες αποτελούν μια έμμεση αποκατάσταση...

Δήμος Θάσου: Σύμβαση ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών

Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025, στο γραφείο του Δημάρχου...

Δήμος Παγγαίου: Να δοθεί παράταση στην υποχρέωση αναγραφής ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Ψήφισμα με το οποίο ζητείται η παράταση της υποχρέωσης...

Σύμβαση για την ανάπλαση της χεσαίας ζώνης του λιμανιού της Ν. Περάμου

Υπογράφηκε την Τρίτη μεταξύ του Δήμου Παγγαίου, του Διευθύνοντα...

DINOSAURS LIVE στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στην Καβάλα

Κινούνται – Βρυχώνται – Ανασαίνουν!!!! Μια αξέχαστη εμπειρία, ένα συναρπαστικό...

Εθνικό Απολυτήριο: Η “καινοτόμος” μεταρρύθμιση ετών 60

του Αργύρη Μυστακίδη, Φυσικού, Φροντιστή, Εκπαιδευτικού Αναλυτή Τον τελευταίο καιρό...

ΠΑΛΛΑΔΙΟ, η  ολοκληρωμένη εκπαίδευση που αξίζει το παιδί σας!

Στο ιδιωτικό Δημοτικό ΠΑΛΛΑΔΙΟ, με έδρα την Αθήνα και...

Καλή η εικόνα της υποβολής φορολογικών δηλώσεων φέτος

Ντίνος Κλειτσιώτης: Έπρεπε να δοθεί παράταση για να μην...