Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025

Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας για τα Πνευματικά Δικαιώματα παρουσία της Λίνας Μενδώνη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Το Επιμελητήριο Καβάλας, με τον Προέδρο Μάρκο Δέμπα, συμμετείχε στην ιστορική υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση, τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Από την πλευρά της ΚΕΕΕ παρέστησαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας και υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο υπεύθυνος επιχειρηματικής πληροφόρησης του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Κουφίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Ιωάννης Μπούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, μέλη της ως άνω θεματικής επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι από άλλα Επιμελητήρια.

Από την πλευρά της Αυτοδιαχείρισης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Γιάννης Γλέζος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ., κ. Ηλίας Φιλίππου, το μέλος Δ.Σ., κ. Θανάσης Πολυκανδριώτης, και ο μουσικοσυνθέτης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η συμφωνία αυτή, έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ Γιάννη Μασούτη, το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ, μέσω της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων, και είναι η δεύτερη η οποία πραγματοποιείται, μετά από τη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, η οποία έλαβε χώρα στις 9 Ιουνίου 2022 στα γραφεία της KEEE, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, ενώ θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο μισός Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν καλή τουριστική κίνηση

Γιώργος Βαφείδης: Όταν οι τουρίστες μαγειρεύουν στα καταλύματά τους,...

Παρών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ η ΑΔΕΕΔΥ Καβάλας

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί το...

Χωρίς προβλήματα στην υδροδότηση το φετινό καλοκαίρι στον δήμο Παγγαίου

Χωρίς προβλήματα στην υδροδότηση του παραλιακού μετώπου κύλησε το...

Καλή σχολική χρονιά χωρίς ανατιμήσεις στα σχολικά είδη

Γιώργος Ζοπόγλου: Δεν ισχύουν όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο περί...

Λείπουν καθηγητές, αλλά λιγοστεύουν και οι μαθητές

Με κενά στις θέσεις καθηγητών θα ξεκινήσει και η...

4ο Apostolos Silas Trail Adventure την Κυριακή

Περίπου 650 αθλητές όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα...

Επίσκεψη του Θάνου Πλεύρη στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Καβάλα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης αλλά με συγκεκριμένη πρόταση Ο Υπουργός...

Η ΣΑΕΚ Καβάλας στην Ευρωπαϊκή Δράση «From Vision to Validation»

Η ΣΑΕΚ Καβάλας κατά το χρονικό διάστημα 18-21 Αυγούστου...