Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025

Δενδροφυτεύσεις στο αστικό περιβάλλον της Χρυσούπολης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σε βελτίωση των βιοκλιματικών χαρακτηριστικών των κοινόχρηστων χώρων προχώρησε η δημοτική αρχή Νέστου με φυτεύσεις δέντρων σκίασης.

Η δενδροφύτευση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο εκτελούμενου έργου του Δήμου Νέστου για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των πεζοδρομίων του, µε πρόνοια και για τα εμποδιζόμενα άτομα. Η τεχνική υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και τις ανάγκες βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών σχεδίασε την εφαρμογή ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από της Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019-2020 του Πράσινου Ταμείου, προϋπολογισμού 260.400,00€. Θα ακολουθήσει η υλοποίηση και δεύτερου έργου αναβάθμισης πεζοδρομίων και των υποδομών τους, επίσης χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο (Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2021), προϋπολογισμού 230.000€.

Τα δέντρα θα φυτευτούν στο αστικό περιβάλλον της Χρυσούπολης. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι πλατανομουριές ώστε να τοποθετηθούν στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, στα πεζοδρόμια και τις πλατείες, όπου υπάρχουν διαμορφωμένες θέσεις για φύτευση δέντρων ανάμεσα στις πλακοστρώσεις με αναμονές αρδευτικού δικτύου. Οι πλατανομουριές είναι ανθεκτικά δέντρα και ενδείκνυνται για μεμονωμένες φυτεύσεις αλλά και για δενδροστοιχίες για τη δημιουργία σκιάσεων, βελτιώνοντας τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά των κοινόχρηστων χώρων της πόλης με τη δημιουργία πράσινων διαδρόμων αερισμού και δροσισμού .

Η φύτευση νέων δέντρων, η διαφύλαξη και η αύξηση του πρασίνου, αποτελεί βασικό πυλώνα στις προσπάθειες πολλών χωρών κατά της κλιματικής αλλαγής. Συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στον πράσινο μετασχηματισμό των τοπικών οικονομιών.

​Η υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων δενδροφυτεύσεων από το Δήμο σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, καλύπτει την ανάγκη ευαισθητοποίησης και προσαρμογής των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των αυξανόμενης έντασης και συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κλιματικής αλλαγής.

Σήμερα, το μήνυμα της δενδροφύτευσης σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα, είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συνείδησης για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χρυσούπολη: Νεκρός 54χρονος σε τροχαίο

Την 9-11-2025 το πρωί στην Επαρχιακή οδό Χρυσούπολης –...

Το 70% των σταφυλιών παραμένει άκοπο στα χωράφια   

Κώστας Παπαμερής: Όλοι πιστεύαμε ότι φέτος θα πηγαίναμε πολύ...

Μια απεργία πείνας για το εντελώς τίποτα

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος To σύνολο των επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι...

Γ. Παναγιωτίδης: «Δεν είναι όλα κέρδος, τα ΕΛΤΑ είναι ένα κοινωνικό προνόμιο…»

«Την πιο δυνατή εικόνα την έδωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές...

Στα 16 με 17€ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, απλησίαστο το αρνάκι

Επιστροφή της κανονικότητας από το Πάσχα «βλέπει» ο Κ....

Δεν προβλέπεται μεταφορά του Τελωνείου της Καβάλας

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη Ως τραγική περιγράφει...

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Energean από την Εxxon Mobil

Σωτήρης Χιωτάκης: Έχουμε τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο...

Καρκινοβατούν τα οδικά έργα Καβάλας – Δράμας

Στο «ρίξιμο» που υφίσταται εδώ και χρόνια η Ανατολική...