Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Η δήμαρχος τίμησε δυο αρχιφύλακες για τη διάσωση κοπέλας που είχε πέσει στη θάλασσα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα στη διάρκεια μιας λιτής εκδήλωσης στο Δημαρχείο, τίμησε σήμερα το πρωί τους δυο αρχιφύλακες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας Βασίλειο Σιγιάννη και Δημήτριο Βαδειάδη μου βοήθησαν στη διάσωση μιας κοπέλας όταν έπεσε στη θάλασσα.

Η δήμαρχος απευθυνόμενη στους δυο αρχιφύλακες υπογράμμισε μεταξύ άλλων «σε μια εποχή που τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο, ακόμα και τα πιο απλά όπως το να δώσεις σε κάποιον που πεινάει ή διψάει ένα πιάτο φαί και ένα ποτήρι νερό, ενέργειες όπως αυτή των δυο αρχιφυλάκων, νομίζω πως πρέπει να επισημαίνονται και να επιβραβεύονται.

Πρωτίστως ως γιατρός και στη συνέχεια ως δήμαρχος  έχω κατανοήσει τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης ζωής, κάθε  ανθρώπινης ζωής ανεξάρτητα χρώματος, φυλής, θρησκεύματος. Για το λόγο αυτό όταν πληροφορήθηκα το περιστατικό της διάσωσης του νεαρού κοριτσιού επικοινώνησα με τον τότε αστυνομικό διευθυντή και του εξέφρασα την επιθυμία η πόλη, η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Καβάλας να επιβραβεύσει την πράξη των δυο αρχιφυλάκων.

Μικρής αξίας τα δώρα και οι έπαινοι αλλά πιστεύω  μεγάλης σημασίας μια χειρονομία από μέρους της Δήμου Καβάλας, της πόλης, να τιμήσει δυο νέους ανθρώπους για τον αλτρουισμό και την αυταπάρνηση που επέδειξαν  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στις 26/01/2016, και είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση ενός συνανθρώπου μας. Γι’ αυτό σήμερα θα ήθελα να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προσπάθειας να παραμείνουμε πάνω και πρώτα απ’ όλα άνθρωποι».

Η εν λόγω εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν από αρκετό καιρό αλλά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω υποχρεώσεων των δυο αρχιφυλάκων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκράνας, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας Φωτεινή Κόγια και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ιμβρος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετ’ εμποδίων η συλλειτουργία των δύο Παθολογικών Κλινικών  

Ξενοφών Κροκίδης: Είναι γενικά ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά είμαστε...

Νέα συνάντηση με την ΕΤΑΔ μετά τις γιορτές για την Καλαμίτσα

Θόδωρος Μουριάδης: Ο δήμος Καβάλας διεκδικεί κοινόχρηστους χώρους και...

Οικονομική στήριξη ιατρών στα Νοσοκομεία Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με σταθερή...

Η πεσμένη γέφυρα μπορεί να αξιοποιηθεί ως τοπόσημο

Σωτήρης Λαζαρίδης: Δόθηκαν τζάμπα χρήματα σε μελέτες «Ο χώρος της...

Όταν γινόμαστε μέρος του βούρκου…

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Όταν κάποιος είναι άφιλος, ανήθικος, χωρίς...

Βραβεία Ναυτεμπορικής: Στις κορυφαίες εταιρείες της Ελλάδας η Kourtidis Group για τρίτη συνεχή χρονιά

Στις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας συγκαταλέγεται για ακόμη...

Δώρα αγάπης από την ΟΕΒΕΚ

Η Χριστουγεννιάτικη δράση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων...

Απονομή του Αργυρού Δικεφάλου της Καππαδοκίας στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα η...