Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα Λουτρά Ελευθερών  

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τα τοπογραφικά στα Λουτρά Ελευθερών και υπολείπεται η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Εργοανάπτυξης Α.Ε. κ. Αρχέλαο Γρανά οι διαδικασίες τρέχουν ικανοποιητικά.

Ο κ. Γρανάς σημείωσε ότι «Είναι γεγονός πως έχουμε τελειώσει τις διαδικασίες που χρειαζόταν σε ό,τι αφορά τοπογραφικά και ιστορίες και με τον καθορισμό της όχθης του ποταμού και εκείνο που μένει αυτή την στιγμή είναι να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία δημιουργείται αυτή την στιγμή και σε αυτήν περιλαμβάνεται περίπου το 70% των απαιτούμενων κτηριακών εγκαταστάσεων σαν ολοκλήρωση της μελέτης, όπου αυτές μετά θα κατατεθούν ως σχέδια από τα γραφεία που έχουν αναλάβει να καταθέσουν στην Πολεοδομία τις αδειοδοτήσεις για τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Είμαστε δηλαδή στην τελική ευθεία. Εκείνο που περιμένουμε τώρα είναι να εγκριθεί και η σειρά των μελετών που έχουν κατατεθεί για την εταιρεία μας, το νόμο περί αναπτυξιακών εταιρειών δηλαδή, τον αναπτυξιακό νόμο. Να πάρει κάποια χρήματα αναμένεται. Οι ειδήσεις είναι καλές. Βέβαια δεν προχωρούν με τον ρυθμό που θα ήθελαν και οι επενδυτές.

Είμαστε εκεί στην αναμονή έγκρισης του αναπτυξιακού νόμου προκειμένου να ξεκινήσει και παράλληλα με όλα αυτά που γίνονται οι διαμορφώσεις των όρων ώστε εφόσον παρθούν οι άδειες να ξεκινήσουν και οι κατασκευές”.

Αυτό που αναμένεται μόνο είναι η μελέτη θραύσης του φράγματος Μαρμαρά που επίσης δουλεύεται και θα είναι σύντομα έτοιμη. Στην ουσία ολοκληρώνονται όλα αυτά τα οποία είναι προαπαιτούμενα για να κατατεθούν οι πολεοδομικές άδειες».

«Επιτέλους με κόπους και βάσανα μπήκε το νερό στο αυλάκι.  Μας επηρέασε και η πανδημία αλλά ήταν και πολύ εξειδικευμένα όλα αυτά που μας ζητούσαν ως προαπαιτούμενα και ευτυχώς βρήκαμε ανθρώπους.  Βοηθήσαμε και εμείς τον επενδυτή όσο μπορούσαμε με τις υπηρεσίες μας αλλά και με γνωστούς που είχαμε εδώ ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει  σωστά. Τους φέραμε σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε τι θα κάνουν μετά οι ιδιώτες μελετητές ώστε να μην καθυστερούμε και όλα πια θα είναι ζήτημα χρόνου. Νομίζω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα κατατεθούν και οι οικοδομικές άδειες εκτός απροόπτου βέβαια. Μάλιστα ο επενδυτής εκτιμά ότι τα γραφεία που έχουν αναλάβει τις μελέτες είναι πολύ εξειδικευμένα και λογικά πρόβλημα δεν θα υπάρξει», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Γρανάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι είναι ο απινιδωτής και πώς να επιλέξω τον κατάλληλο;

Ο αυτόματος απινιδωτής (AED) είναι μια ιατρική συσκευή, η...

Μηδενίζονται οι χρεώσεις σε συναλλαγές από ΑΤΜ και θεσπίζεται εθνικό πλαφόν

Τον μηδενισμό σειράς χρεώσεων για τις συναλλαγές μέσω ATM,...

Διαμαρτυρία του Δήμου Θάσου για την αναστολή των πτήσεων από Αθήνα προς Καβάλα και αντίστροφα

Έπειτα από την απόφαση της αναστολής του πρωινού δρομολογίου...

Ποια Ανδρικά Γυαλιά Ηλίου Είναι στη Μόδα

Η μόδα διαρκώς αλλάζει και κάθε χρόνο έρχονται διαφορετικά...

Πέθανε ο πρώην δασάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Τσαλαγράδας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο...

Πολλοί εκτεθειμένοι, ένας κερδισμένος από την υπόθεση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ

Γράφει ο Μιχάλης Λυχούνας Οι εξελίξεις στην υπόθεση της επιλογής...

Καβάλα: 68χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Tα Πιο Ωραία Καφτάνια: Ένα Ταξίδι στην Ιστορία και το Στυλ

Τα πιο ωραία καφτάνια δεν είναι απλά ρούχα. Είναι...