Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026

Ένα πρωτοποριακό έργο 3,4 εκατ. ευρώ στην ΕΕΛ Ορφανού

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η κατασκευή δεξαμενής, δικτύου, εγκαταστάσεων επεξεργασμένων λυμάτων και έργων αναβάθμισης της ΕΕΛ Ορφανού, ήταν η «συγκομιδή» του ταξιδιού του δημάρχου Παγγαίου Φ. Αναστασιάδη στην Αθήνα.

Ο ίδιος γράφει σχετικά:

Όταν η μετάβαση σου στην Αθήνα συνοδεύεται με μια τόσο καλή είδηση, πως να μην έχεις διάθεση να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει το οικολογικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής μας και παράλληλα στα πλαίσια της Πράσινης κυκλικής οικονομίας θα ενισχύσει την τοπική αγορά.

Έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό διότι με την ολοκλήρωση του θα πετυχαίνουμε μετά από ειδική και καινοτόμο διαδικασία να επεξεργαστούμε τις χιλιάδες κυβικά λυμάτων από την ΕΕΛ Ορφανού, τα οποία θα κατέληγαν διαφορετικά στην θάλασσα και να τα διαθέτουμε για την άρδευση των κτημάτων της περιοχής. Πέρα από το ολοκληρωμένο σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας που θα κατασκευαστεί, μέσα από αυτή τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή αντλιοστασίου μεταφοράς του νερού, δικτύων, δεξαμενής απόθεσης καθώς και δικτύων διανομής.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 3.400.000 €

Ανάλογη πρόταση ετοιμάζουμε για την επέκταση και εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού της Ν. Περάμου. (Ν.Ηρακλείτσα -Ν.Πέραμος -Άγιος Ανδρέας -Ελευθεραι-Ελαιοχώρι).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...

Επανασύνδεση με τα Παιδιά μας

Όταν η σχέση ραγίζει, αλλά δεν τελειώνει Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος...

Οι διαφορές των αναδόχων καθυστέρησαν την συντήρηση των σχολικών κτηρίων

Για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ''Συντηρήσεις Σχολικών...

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της...

Για κάποιους ντρέπεται και η ντροπή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην...

Βγήκε η προκήρυξη για το 35ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά ”Βασίλης Θεοδωρίδης”

Για το 35ο open διεθνές σκακιστικό τουρνουά ''Βασίλης Θεοδωρίδης''...