Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026

Κυνηγούσαν διακινητές και λαθρομετανάστες στο Ακροβούνι

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συνελήφθησαν την Κυριακή και την Δευτέρα (29 και 30-12-2019), στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Κυριακή το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο 21χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Ακροβουνίου και οι επιβάτες του τράπηκαν πεζή σε φυγή, σε παρακείμενη δασική περιοχή. Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 21χρονο οδηγό και δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, την Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στον οικισμό Αρριανών ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 27χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός – συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές – οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς επίσης ότι ο 21χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της...

Για κάποιους ντρέπεται και η ντροπή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην...

Βγήκε η προκήρυξη για το 35ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά ”Βασίλης Θεοδωρίδης”

Για το 35ο open διεθνές σκακιστικό τουρνουά ''Βασίλης Θεοδωρίδης''...

Θετικό αποτύπωμα άφησε ο τουρισμός στην Καβάλα το 2025

Κορίνα Γανίτου: Ικανοποίηση για τα έσοδα από τα αξιοθέατα...

Ανησυχία στην αγορά από το συνεχές κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων

Ανησυχία προκαλεί στην τοπική αγορά το συνεχές κλείσιμο εμπορικών...

Ναι στο ψήφισμα του συλλόγου ”Μονόπετρο” από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Αποτυπώνει τη διαφωνία μας σε αυτό που...

Υποβολή αιτήσεων για μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Kατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών με φυσική παρουσία από Δευτέρα...