Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025

Διαχώρισε την θέση του από την Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Βογιατζής

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Κατά την συνεδρίαση εκλέχθηκαν τα αναπληρωματικά μέλη στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου Καβάλας που ήταν οι κ.κ. Βακιρτζής, Φραντζεσκάκη, Πεφάνης και Πετρόπουλος. Ανακοινώθηκε επίσης ότι λόγω της απουσίας του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλου στο εξωτερικό, τη θέση του αναλαμβάνει ο κ. Μούτλιας.

Δημήτρης Βογιατζής: Δεν έχω σχέση με την Χρυσή Αυγή

Την έκπληξη έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βογιατζής ο οποίος εκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή ανακοινώνοντας στο Σώμα ότι πλέον δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση του ίδιου με τον ναζισμό. Ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος τους κορόιδεψε και γι’ αυτό ο ίδιος τον κατήγγειλε πρόσφατα, τονίζοντας ότι δεν στηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ήταν παρών και στη συγκέντρωση που έγινε στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου διότι είναι αντίθετος με τις ακραίες ενέργειες.

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γραμμένος σχολίασε αρνητικά τη στάση του κ. Βογιατζή, ενώ ο κ. Βέρρος σχολίασε ότι ο κ. Βογιατζής εκλέχθηκε με τη συγκεκριμένη παράταξη και δεν μπορεί να μείνει επικεφαλής αυτής. Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Πεφάνης τόνισε ότι το θέμα το εξέτασε η Νομική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας και αποφάνθηκε ότι είναι καθ’ όλα νόμιμο. Βέβαια, διευκρίνισε ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Από πλευράς του ο κ. Βαγγέλης Παππάς κι αυτός εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι επικεφαλής παράταξης από τη στιγμή που παραιτείται από αυτήν και αλλάζει το όνομά της, κάτι που επανέλαβε και ο κ. Γραμμένος τονίζοντας ότι ή θα πρέπει να αποχωρήσει από την παράταξη ή να γίνει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και να χάσει τα δικαιώματα ως επικεφαλής. Ο κ. Βογιατζής τόνισε ότι παραμένει επικεφαλής της παράταξης αλλά αποποιείται οτιδήποτε έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Κουμουσίδης ο οποίος διάβασε στο Σώμα το ψήφισμα των 11 πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας που τάσσονται υπέρ του Συλλόγου Περιγιαλίου αναφορικά με το προσφυγικό και το στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο ίδιος δεν έκανε καμία άλλη αναφορά ενώ ο κ. Πεφάνης απλά διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης των συλλόγων προς του κατοίκους του Περιγιαλίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2025, στην...

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καβαλιώτη Υπολοχαγού Πεζικού, Κρίτωνα Κονσουλίδη

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση...

«Καπετάνισσα Λασκαρίνα» στο APOLLON CINEMA

Ενας μονόλογος καινούργιος για μια γυναίκα παλιά. Των Μιχάλη Δαρνάκη...

Δράσεις για την οδική ασφάλεια στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη συνεχίζονται σήμερα οι δράσεις της Περιφέρειας Ανατολικής...

Τέλος για τον ΑΟΚ Γράφας και Κωνσταντινίδης

Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας...

Η αγορά της Καβάλας λέει όχι στην αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων

Με αφορμή την απόφαση της 7 Οκτωβρίου 2025 της...

Ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων

Κώστας Πανταζής: Πρέπει να απαιτήσουμε μείωση του Ειδικού Φόρου...

Πώς τερματίζεται αυτή η μεταπολίτευση;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O Νίκος Κωνσταντόπουλος, αριστερός, δεινός ρήτορας...