Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου, 2026

Στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ στις τουριστικές επιχειρήσεις

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, την απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση όλων των εγκεκριμένων από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επενδυτικών σχεδίων ιδιωτών, που επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού στην περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης που είχε εκδώσει το υπουργείο για την Π.Α.Μ.Θ., εγκρίθηκαν μετά από αξιολόγηση συνολικά 144 επενδυτικά σχέδια.

Εξ αυτών, τα 33 θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» του υπουργείου και τα υπόλοιπα 111 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με 17.921.670 ευρώ.

Οι 92 από τις 111 επενδύσεις στην Π.Α.Μ.Θ. αφορούν την Π.Ε. Καβάλας

Όπως τόνισε, μιλώντας σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο» ο κ. Αντωνιάδης, η  χρηματοδότηση της περιφέρειας θα καλύψει το 50% του συνολικού ποσού των επενδύσεων των 111 σχεδίων, ύψους 35.875.790 ευρώ, με την περιφέρεια να διαθέτει 17.921.670 ευρώ και τα υπόλοιπα 17.954.120 ευρώ να προέρχονται από ιδιωτικές επενδύσεις.

Τα σχέδια αφορούν σε επιχειρήσεις καταλυμάτων (87), ενοικίασης τουριστικών σκαφών (22), θεματικού πάρκου – μουσείου (1) και ενοικίασης αυτοκινήτων (1).

Η κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα έχει ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 92 (Δήμος Θάσου 55, Δήμος Παγγαίου 17, Δήμος Καβάλας 13, Δήμος Νέστου 7), Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 3, Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 10, Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 2, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 4.

«Είναι η πρώτη περιφέρεια που δίνει τόσα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 της χώρας…»

«Με την απόφαση αυτή η διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην τουριστική και οικονομική αναβάθμιση της περιφέρειας μας. Με την απόφαση του περιφερειάρχη ενισχύουμε ανθρώπους που πιστεύουν στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τόπο μας. Πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτουμε θα πιάσουν τόπο. Είναι η πρώτη περιφέρεια που δίνει τόσα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες 12 της χώρας. Ήδη έχουν καταθέσει οι επενδυτές τους φακέλους τους και γίνεται η σχετική αξιολόγηση. Τις περισσότερες επιχειρήσεις έχει η Π.Ε. Καβάλας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στον δήμο Παγγαίου. Οι επενδυτές βλέπουν ότι αναπτύσσεται τουριστικά η περιφέρειά μας και ειδικά η Π.Ε. Καβάλας και γι’ αυτόν τον λόγο μας επιλέγουν κι εμείς φυσικά από τη μεριά μας στηρίζουμε αυτήν την προσπάθειά τους», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θετικό αποτύπωμα άφησε ο τουρισμός στην Καβάλα το 2025

Κορίνα Γανίτου: Ικανοποίηση για τα έσοδα από τα αξιοθέατα...

Ανησυχία στην αγορά από το συνεχές κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων

Ανησυχία προκαλεί στην τοπική αγορά το συνεχές κλείσιμο εμπορικών...

Ναι στο ψήφισμα του συλλόγου ”Μονόπετρο” από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Αποτυπώνει τη διαφωνία μας σε αυτό που...

Υποβολή αιτήσεων για μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Kατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών με φυσική παρουσία από Δευτέρα...

Μακάριος Λαζαρίδης: Δικαιώθηκα για τα Τενάγη των Φιλίππων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας...

Η απλότητα ως ψυχική στάση: λιγότερα «πρέπει», περισσότερη ζωή

Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας Η απλότητα δεν έρχεται στην...

Νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Για το ΚΑΛΟ ή από το κακό στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;

Του Χαράλαμπου Χρυσανίδη Βρισκόμαστε προ των πυλών έγκρισης από το...

Κώστας Μορφίδης: Η πολιτική αλλαγή είναι εφικτή μόνο με συνεργασία

"Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων που...