Μια πρώτη επαφή με τον δημοσιογραφικό κόσμο της Καβάλας είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/12) σε κεντρικό κατάστημα εστίασης της πόλης μας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.
Σε ιδιαίτερα θερμό και εορταστικό κλίμα, ο κ. Τοψίδης αντάλλαξε ευχές και απόψεις με τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης.
”Μόνο ενωμένοι θα βγούμε κερδισμένοι ως περιφέρεια. Έτσι θα αναπτύξουμε τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, έτσι θα κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας. Το brand name πρέπει να είναι ”Περιφέρεια Α.Μ.Θ.”
”Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η ”Περιφερειακή Σύνθεση” με επικεφαλής εμένα, έκανε ένα κάλεσμα στα μέσα ενημέρωσης της Καβάλας για μια ανθρώπινη συνάντηση, να ανταλλάξουμε ευχές, αφήνοντας το πολιτικό περιβάλλον έξω από τη συνάντηση. Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωριστούμε μεταξύ μας, σε μια συνένωση ανθρώπινων σχέσεων. Μόνο ενωμένοι θα βγούμε κερδισμένοι ως περιφέρεια. Έτσι θα αναπτύξουμε τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, έτσι θα κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή μας. Το brand name πρέπει να είναι ”Περιφέρεια Α.Μ.Θ.” Δεν διαχωρίζουμε καμιά περιφερειακή ενότητα, διότι αν δεν λειτουργήσουμε σύσσωμοι προωθώντας το brand name αυτό στο εξωτερικό, αυτή η περιοχή δεν θα δει καλό. Ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία σε όλους τους πολίτες, καλές δουλειές στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους πολλές ευχαριστίες που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να γνωριστούμε”, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Τοψίδης.
”Πιστεύουμε ότι ο καθένας που θέλει ένα καλύτερο αύριο πρέπει να προτάξει τις προτεραιότητες του και να είναι υποψήφιος. Ειδικά αυτό το λέω για τους νέους, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά”
”Είμαστε εδώ για να μας κρίνετε το επόμενο διάστημα ως ”Περιφερειακή Σύνθεση” σε αυτή την πρωτοβουλία που πήραμε για να διεκδικήσουμε την περιφέρεια Α.Μ.Θ. γιατί πιστεύουμε ότι ο καθένας που θέλει ένα καλύτερο αύριο πρέπει να προτάξει τις προτεραιότητες του και να είναι υποψήφιος. Ειδικά αυτό το λέω για τους νέους, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά”, συμπλήρωσε σχετικά.
Ερωτηθείς για την παρουσία του κ. Μαρκόπουλου και του κ. Ιωσηφίδη απάντησε: ”Είναι εδώ ως χωρικός και θεματικός αντιπεριφερειάρχης. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός θεσμικούς παράγοντες που υπηρετούν την περιφέρεια, αφού είναι εδώ και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, άνθρωποι από το Επιμελητήριο. Για τους ίδιους (και το τι θα κάνουν) θα κάνετε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορώ να πω ως είδηση από την Καβάλα είναι ότι η επόμενη ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού θα γίνει στην πόλη της Καβάλας”.