Τον «Παπαχρηστίδειο Δρόμο» αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της Ελευθερούπολης Φρίξο Παπαχρηστίδη, διοργανώνουν την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018,
ο Δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, ο ΣΕΓΑΣ ΕΑΣ ΑΜΘ και ο ΟΚΑΚ.
Στο πλαίσιο της νέας αυτής διοργάνωσης θα γίνει αγώνας δρόμου 1000 μέτρων που αφορά σε μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων (Ώρα εκκίνησης 11:45) και αγώνας δρόμου 5000 μέτρων που αφορά σε αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στη δύναμη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ καθώς και βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές-τριες γεννηθέντες το έτος 2002+ ( Ώρα εκκίνησης 11: 00).
Με αφορμή τον αγώνα δρόμου, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Αποστολία Δημητρακούδη και η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Καβάλας Κατερίνα Δράκου.
Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Δημητρακούδη παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του Φρίξου Παπαχρηστίδη και παράλληλα αναφέρθηκε στην προσφορά του σε έργα η οποία όπως τόνισε «συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Ελευθερούπολης».
Με την σειρά του ο αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε αθλητικές εγκαταστάσεις, σημείωσε ότι στην Γιορτή Αθλητισμού που θα γίνει το 2018 και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Οφρυνίου, θα βραβευθεί η ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος» Ορφανίου που πριν 30 χρόνια κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΟΚΑΚ Καβάλας κ. Δράκου παρουσίασε τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα δρόμου, τονίζοντας ότι ο «Παπαχρηστίδειος δρόμος» εντάσσεται πλέον και στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.
Να σημειωθεί ότι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο mail drakouk1965@gmail.com και στον χώρο των αγώνων μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγωνίσματος τους. Για τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.
«Παπαχρηστίδειος» αγώνας δρόμου στην Ελευθερούπολη
Ημέρα: