Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026

DIONYSOS για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2017, έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη, η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου DIONYSOS που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020». Η συνάντηση οργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από την Αναπτυξιακή Καβάλας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, η οποία είναι εταίρος στο έργο, με συντονιστή εταίρο το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Εργαστήριο Οινολογίας).

Βασικός στόχος του έργου DIONYSOS, είναι η αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων για την ανάπτυξη οινο-τουρισμού και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής με παράλληλη διατήρηση του τοπικού φυσικού τοπίου και της βιοποικιλότητας. Έτσι το έργο ενισχύει την παραγωγή παλαιών τοπικών ποικιλιών, αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα του προϊόντος και εφαρμόζει ολοκληρωμένη προσέγγιση στην ανάδειξη της περιοχής ως οινοτουριστικό προορισμό.

Τις εργασίες της διήμερης συνάντησης των εταίρων του έργου DIONYSOS, άνοιξε ο Πρόεδρος της ΑΝΚΑ ΑΕ και Δήμαρχος Παγγαίου, κ. Φίλιππος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος, στην εισήγησή του, εξήρε την πρωτοβουλία και την συνδρομή της ΑΝΚΑ ΑΕ η οποία σταθερά επί 25 έτη στηρίζει την ανάπτυξη της περιοχής, με το σχεδιασμό και την εφαρμογή τοπικών προγραμμάτων. Ακολούθως αναφέρθηκε στη σημασία της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής στην περιοχή Παγγαίου και τις ωφέλειες που αναμένονται για την τοπική οικονομία από την ανάπτυξη της στρατηγικής του προγράμματος.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΑ ΑΕ, Μιχάλης Σκορδάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία που δίνει η εταιρεία στη δικτύωση και τη συνεργασία με άλλους φορείς, την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων αξιοποίησης των τοπικών αναπτυξιακών πόρων και την ενδυνάμωση των συνεργειών των αναλαμβανόμενων δράσεων.

Στο έργο DIONYSOS συμμετέχουν συνολικά 8 εταίροι, 4 από κάθε χώρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 735.778,70€ και π ειδικός προϋπολογισμός της ΑΝΚΑ ΑΕ σε 157.885,40€, ενώ η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...

Επανασύνδεση με τα Παιδιά μας

Όταν η σχέση ραγίζει, αλλά δεν τελειώνει Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος...

Οι διαφορές των αναδόχων καθυστέρησαν την συντήρηση των σχολικών κτηρίων

Για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ''Συντηρήσεις Σχολικών...

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της...

Για κάποιους ντρέπεται και η ντροπή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην...

Βγήκε η προκήρυξη για το 35ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά ”Βασίλης Θεοδωρίδης”

Για το 35ο open διεθνές σκακιστικό τουρνουά ''Βασίλης Θεοδωρίδης''...