Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τα πολλά περιστατικά πυρκαγιών

Ημέρα:

spot_img

Σε γενική επιφυλακή συνεχίζει να βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο διοικητής της, πύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας.

«Ο Σεπτέμβριος ήταν αρκετά δύσκολος για την υπηρεσία μας. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο καιρός, καθώς δεν είχαμε καθόλου βροχή με αποτέλεσμα να υπάρχει ξηρασία. Παρ’ όλα αυτά η υπηρεσία μας κατάφερε να ανταποκριθεί στα πολλά συμβάντα που είχαμε», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Θετικά κρίνει τα αποτελέσματα από τις «μάχες» που δόθηκαν στις δασικές πυρκαγιές ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας

«Δώσαμε μάχη σε δασικές περιοχές και σε δύσκολα περιστατικά. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ακόμη και σήμερα ωστόσο η υπηρεσία μας, αλλά και όλη η περιφερειακή ενότητα βρίσκονται σε γενική επιφυλακή. Άπαντες είμαστε εντός σταθμού και προσπαθούμε για το καλύτερο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπαλατσούκας.

Ανθρώπινο χέρι, με κάθε επιφύλαξη, «βλέπει» πίσω από τις πυρκαγιές στον ορεινό όγκο ο κ. Μπαλατσούκας

Ερωτηθείς για το αν είναι προβληματισμένος από τα συνεχή περιστατικά, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας απάντησε: «Όσον αφορά τον ορεινό όγκο κι αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, υπάρχει ανθρώπινο χέρι. Κάποια άλλα συμβάντα δεν μπορώ βεβαίως να τα θεωρήσω τυχαία. Ίσως είναι από αμέλεια, όπως το τελευταίο που είχαμε. Πιστεύω ότι θα παρθούν μέτρα».

Χρειάζεται ακόμη καλύτερη οργάνωση…

Για το αν τελικά οι συσκέψεις που προηγούνται πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, συμβάλλουν στο να είναι καλά τα αποτελέσματα, από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Μπαλατσούκας απάντησε: «Σαφέστατα και βοηθούν, βεβαίως όμως θα πρέπει να υπάρξει ακόμη καλύτερη οργάνωση, θεωρώ ότι η υπηρεσία μας τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Κάποια οχήματα δεν «κάνουν» για τον ορεινό όγκο

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τον αν είναι ικανοποιημένος από τις υπάρχουσες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, εναέριες και επίγειες, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, απάντησε: «Θα μπορούσαμε να είμαστε, όσον αφορά τα πτητικά μέσα, ακόμη καλύτερα. Όσον αφορά τον στόλο τον οχημάτων, έχουμε κάποιες αμφιβολίες για κάποια οχήματα, θα το συζητήσω και με τον περιφερειακό διοικητή, για την καταλληλότητα τους, καθώς είναι μεν άριστα, αλλά δεν βοηθούν στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται στον ορεινό όγκο. Πιστεύω ότι θα έχω καλά αποτελέσματα. Είναι συγκεκριμένα οχήματα και εμείς χρειαζόμαστε άλλα οχήματα για τις δασικές πυρκαγιές».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...