spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img
spot_img

Μπαλώματα επί μπαλωμάτων στο οδόστρωμα της Εγνατίας

Σε άθλια κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια το οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα από τον κόμβο του Αγίου Σίλα και μέχρι την πρώτη σήραγγα, στο ρεύμα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στη φωτογραφία που σας παραθέτουμε, το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι φθαρμένο, ενώ μπαλώματα επί μπαλωμάτων κυριαρχούν, αναγκάζοντας τους οδηγούς να «καταφεύγουν» σε… σλάλομ για να τα αποφύγουν, με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται για την πρόκληση ατυχήματος.

Πολλές χιλιάδες περισσότεροι οι οδηγοί που διήλθαν από τον συγκεκριμένο δρόμο το φετινό καλοκαίρι, γεγονός όμως που δεν φαίνεται να «συγκίνησε» τους υπεύθυνους

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμιά παρέμβαση, η οποία φυσικά απαιτεί ξήλωμα της παλιάς ασφάλτου και τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, παρά μόνο πρόχειρες λύσεις, όπως τα μπαλώματα που προαναφέρουμε. Το σημείο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους οδηγούς, ιδιαίτερα για αυτούς των δικύκλων και μάλιστα ο ασφαλτοτάπητας είναι φθαρμένος πάνω σε επικίνδυνες στροφές! Στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου από τον συγκεκριμένο δρόμο διήλθαν πολλές χιλιάδες οδηγοί, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που όμως δεν φαίνεται να «συγκίνησε» και πολύ τους υπεύθυνους για τη συντήρηση του εν λόγω οδικού τμήματος.

Φθαρμένο το οδόστρωμα και στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αγίου Ανδρέα – Αγίου Σίλα, αλλά και από τον Άγιο Σίλα μέχρι τα Άσπρα Χώματα

Η κατάσταση βέβαια δεν είναι καλύτερη στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα και πιο συγκεκριμένα από τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα μέχρι και τον κόμβο του Αγίου Σίλα. Τα μπαλώματα στο εν λόγω τμήμα μπορεί να μην υπάρχουν, όμως στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας (εσωτερικό), όπου συνήθως κινούνται τα βαρέα οχήματα, το οδόστρωμα παρουσιάζει φθορές, είναι έντονα τραχύ, δημιουργώντας έναν συνεχή και ενοχλητικό ήχο στην καμπίνα επιβατών των οχημάτων. Ίδια είναι η κατάσταση και στη συνέχεια της παράκαμψης της Καβάλας, από τον κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι και τον κόμβο των Άσπρων Χωμάτων. Κι εκεί τα μπαλώματα διαδέχονται το ένα το άλλο και μάλιστα πάνω σε επικίνδυνες στροφές με μεγάλη κλίση! Ευχής έργο θα ήταν κάποια στιγμή τα προαναφερθέντα τμήματα να αποκατασταθούν, ώστε ο δρόμος να θυμίζει εθνική κι όχι επαρχιακή οδό.