Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Ο ΤΑP χρηματοδοτεί την ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στις Σέρρες

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ξεκίνησαν οι εργασίες Ανάπλασης της οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών με χρηματοδότηση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG).

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Έργα Πνοής_ Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών» που εντάσσεται στις Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις, συνολικού ύψους €32 εκατ., που ο TAP υλοποιεί εθελοντικά και στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές Υγείας και Ασφάλειας, και περιλαμβάνει:

  • Πλακόστρωση της οδού και των διαδρόμων πρόσβασης στην υπάρχουσα λιμνούλα, με πλάκες Καρύστου και διακοσμητικά στοιχεία από κυβόλιθους
  • Διαμόρφωση διπλού ασφαλτοστρωμένου ποδηλατοδρόμου
  • Διαμόρφωση μονοπατιού με ανάγλυφη πλακόστρωση για άτομα με προβλήματα όρασης σύμφωνα με τις Οδηγίες Σχεδιασμού για την Αυτόνομη Διακίνηση και Διαβίωση ΑμεΑ «Σχεδιάζοντας για όλους»
  • Εγκατάσταση δικτύου και στύλων φωτισμού
  • Εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών και δύο κρηνών πόσιμου νερού επενδεδυμένων με φυσικές λίθους

Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά έργων υποδομής που θα υλοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός.

Ο Δήμαρχος Σερρών, κύριος Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε σχετικά με το έργο Ανάπλασης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ανάπλαση της οδού Δορυλαίου γίνεται πραγματικότητα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο αυτό, θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα προσφέρει στους κατοίκους των Σερρών ποικίλες δυνατότητες αναψυχής, από μία βόλτα με το ποδήλατο, μέχρι έναν χαλαρό περίπατο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον TAP για τη συνεισφορά του και να εκφράσουμε την πεποίθηση μας ότι τέτοιου είδους κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις πραγματικά συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών».

Το Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και με εθνικούς φορείς, συνεισφέροντας έμπρακτα στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνικών, όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τις αρμόδιες αρχές στον TAP.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είσαι μια μοναχική φωνή; Συνέχισε να μιλάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες μιλούσαμε για την ελληνική γλώσσα...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Λιμνιά Καβάλας: Πυροβόλησε τον γείτονά του για προσωπικές διαφορές

Συνελήφθη την Δευτέρα (21-4-2025) το βράδυ σε περιοχή της...

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ταμανάς

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 22...

Ημέρα της Γης: Μνημόνιο EnEarth – Kavala Solutions για την υπόγεια αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

Μια σημαντική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για τη βιώσιμη...

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Τηλέμαχου Τσιμηρίκα

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012 στην Μεσορόπη Καβάλας...

Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

«Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...