Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025

Ζητείται λύση για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σύσκεψη με θέμα την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (7/6) στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, την οποία στήριξε αμέσως η Ο.Ε.Β.Ε.Κ. Στη σύσκεψη παρέστησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών, η αστυνομία, το λιμενικό και η Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

Ανεπιθύμητοι στην Καβάλα όσοι κάνουν παραεμπόριο

”Υπάρχει σοβαρότατο θέμα αστυνόμευσης σχετικά με το παραεμπόριο και για αυτό προκαλέσαμε τη σύσκεψη αυτή, ώστε όλοι να τοποθετηθούν και να δούμε πως μπορούμε να συνδράμουμε για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, γιατί αγγίζει όλα τα επαγγέλματα. Δεν είναι μόνο οι τσάντες, τα παπούτσια, τα γυαλιά, τα φρούτα. Έχουν αποθρασυνθεί κάποιοι κι έχουν μπει στην πόλη μας πουλώντας μέχρι και αλυσοπρίονα! Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και θα πρέπει όλοι μαζί να το αποφασίσουμε. Εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Καθημερινά συνάδελφοι μου λένε ότι μπορεί να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε ούτε σε θέματα βίας, ούτε να σηκώσουμε το θέμα τόσο, ώστε να δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά. Θέλουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ελέγχουν τα δικά μας καταστήματα, να προσπαθήσουν να ελέγξουν και το παρεμπόριο. Όσο μεγαλώνει η ανέχεια τόσο το πρόβλημα θα γίνεται μάστιγα που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Ήρθαμε για να δώσουμε λύσεις, ώστε να τελειώσει αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι θα είναι ανεπιθύμητοι στην Καβάλα, όσον αφορά το παραεμπόριο. Τουλάχιστον για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες το θέμα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή”, τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Η ποινικοποίηση του παραεμπορίου μια από τις λύσεις του προβλήματος

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, δήλωσε: ”Το πρόβλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, άρα τα φαινόμενα θα είναι αυξανόμενα και διαρκή. Για αυτό κάνουμε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να δούμε πως θα βρούμε λύσεις, που στην ουσία δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον θα έχουν φόβο αυτοί που πουλάνε ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας. Κάνουμε ένα πρώτο βήμα, αυτό θέλουμε να το μεγαλώσουμε και βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση από το κράτος. Αυτό θα γίνει με την ποινικοποίηση του παραεμπορίου, δηλαδή να πηγαίνει αυτόφωρο όποιος συλλαμβάνεται. Σήμερα ουσιαστικά ο νόμος αφήνει ατιμώρητους αυτούς που παραοικονομούν και είναι άδικο για όσους βρίσκονται στο στεγασμένο εμπόριο, πληρώνοντας φόρους, να είναι συνέχεια κάτω από έναν διαρκή έλεγχο και αυτοί που παρανομούν να μην ελέγχονται καθόλου”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Διαμορφώνουμε ένα Ε.Σ.Υ. διαφανές και αποτελεσματικό για τους πολίτες»

«Αν υπάρχει ένας τομέας όπου το κράτος κρίνεται καθημερινά,...

1,2 εκατ ευρώ για την ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας Καβάλας

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, υποδέχθηκε...

Ο λαϊκισμός επιβάλλει καθημερινά τη δημόσια συζήτηση..!

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O λαϊκισμός βάζει καθημερινά την ατζέντα....

Παναγιώτης Αρσονιάδης: Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για το επιχειρείν

«Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ευνοϊκή για το επιχειρείν...

Νίκος Δημόπουλος: Αποσπασματικά τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Για αποσπασματικά μέτρα που τελικά δεν κατάφεραν να εκριζώσουν...

5 κορυφαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις για την Kourtidis Group και τη RE/MAX Choice

Ο Όμιλος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα στις καλύτερες...

Αρκούδα κάνει «βόλτες» στον ορεινό όγκο του Παγγαίου

Στέργιος Κεχαγιάς: Έχουν εντοπιστεί ίχνη σε δέντρα και σε...

Ο Οινοτουρισμός στη Θεσσαλονίκη και το Παγγαίο Όρος

Ένα ταξίδι στη γεύση, τον πολιτισμό και τη φύση...