spot_img
ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΈκθεση Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων με θέμα την Ορθοδοξία

Έκθεση Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων με θέμα την Ορθοδοξία

«Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τη Ρωσία», είναι το θέμα έκθεσης φωτογραφίας Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.

Για την εκδήλωση μίλησαν το πρωί της Τετάρτης (17/5), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας, Γιώργος Μυτιληνός.

Συνολικά θα εκτεθούν 100 έργα Ελλήνων και Ρώσων φωτογράφων

«Το θέμα της έκθεσης είναι από μόνο του σημαντικό, αφού η Ορθοδοξία με τα μνημεία και τις ακολουθίες της, μας παρέχει πλούσιο υλικό που αποτυπώνεται σε 100 συνολικά έργα, 50 από την Ελλάδα και 50 από τη Ρωσία, μέσα από το φακό 40 καλλιτεχνών – φωτογράφων», τόνισε στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι στα εγκαίνια της έκθεσης είναι πιθανό να παραστεί και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Είπε επίσης ότι στον προγραμματισμό της αντιπεριφέρειας είναι η έκθεση να μεταφερθεί το καλοκαίρι στην Θάσο και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Π.Α.Μ.Θ.

Πρόκειται για ασύλληπτης αξίας και αισθητικής έργα, επισήμανε ο Γιώργος Μυτιληνός

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μυτιληνός, επισήμανε ότι πρόκειται για μια έκθεση διακρατική, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, ενώ αναφέρθηκε και στο πως φτάσαμε στο σημείο να γίνει αυτή η έκθεση.

Επρόκειτο, όπως είπε, για «ανάθεση» του κ. Μαρκόπουλου στον ίδιο για ένα σημαντικό φωτογραφικό γεγονός από τον περασμένο μάλιστα Σεπτέμρβιο, την οποία ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο κ. Μυτιληνός, μετά και από διαβούλευση με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

Η ιδέα για μια έκθεση με τη συμμετοχή Ελλάδας και Ρωσίας, ανήκει στον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε., Σπύρο Ιατρόπουλο, ο οποίος θα παραστεί και στα εγκαίνια της έκθεσης.

«Η έκθεση αυτή είναι στην ουσία η «Εθνική Ελλάδος». Από συνολικά 700 έργα επιλέχθηκαν τα 50. Πρόκειται για ασύλληπτης αξίας και αισθητικής έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληνός.

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, μέχρι και τις 31 Μαΐου.

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

- Advertisement -

spot_img