Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Καλύτερη αναμένεται η τουριστική κίνηση φέτος στην Καβάλα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σαφώς καλύτερη είναι η εικόνα που αρχίζει και σχηματίζεται για την τουριστική κίνηση του πρώτου εξαμήνου του 2017 στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως διαπιστώνει ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων, Αντώνης Μιτζάλης.

«Ήδη με τις προσφορές των ξενοδοχείων μας για το ερχόμενο καλοκαίρι στις αγορές του εξωτερικού, έχουμε μια πρώτη εικόνα και μπορώ να πω ότι είναι θετικά τα μηνύματα. Πιστεύω, από τα πρώτα στοιχεία που έχω, ότι θα πάμε καλύτερα από το 2016, όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο των κρατήσεων», δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News από το Βουκουρέστι, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας σε τουριστική έκθεση, ο Αντώνης Μιτζάλης.

«Πάγωσε» την κίνηση στα ξενοδοχεία η κακοκαιρία του Ιανουαρίου – Σαφής η ανάκαμψη που καταγράφεται τον Φεβρουάριο

Ερωτηθείς αναφορικά με το πώς έχει διαμορφωθεί η κίνηση στα ξενοδοχεία της Καβάλας αυτό το πρώτο διάστημα της νέας χρονιάς, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κακός καιρός που επικράτησε ειδικά τον Ιανουάριο, έκανε την κίνηση να «παγώσει». Ήταν σαφή για εμάς τα σημάδια που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Όσον αφορά το μήνα Φεβρουάριο φαίνεται ότι ανακάμπτουμε, τόσο με τις φιλοξενίες των κολυμβητικών αγώνων στην πόλη μας, όσο και με την Καθαρή Δευτέρα που φέτος είναι την τελευταία εβδομάδα του μήνα.  Άρα θεωρώ ότι ο Φεβρουάριος θα δείξει πολύ καλύτερη εικόνα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαστε και στην εποχή που ξεκινάνε οι κρατήσεις».

Βούλγαροι, Τούρκοι, Ρουμάνοι και Σέρβοι θα «στηρίξουν» και φέτος τον τουρισμό στην περιοχή μας

Επανερχόμενος στα θετικά μηνύματα που διαφαίνονται για την τουριστική κίνηση του πρώτου εξαμήνου του 2017, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, υπογράμμισε: «Βλέπουμε μια τάση, ένα ενδιαφέρον μεγαλύτερο από το περσινό. Το 2016, ειδικά η αγορά από τη δυτική Ευρώπη, ήταν «παγωμένη» λόγω του προβλήματος του μεταναστευτικού, κάτι που δεν υπάρχει φέτος, καθώς φαίνεται να έχουμε καλή ροή και μια σταθεροποίηση».

Για τις αγορές που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ. Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι, θα είναι και φέτος αυτοί που θα μας επισκεφθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό.

«Θα έχουμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι αν το ενδιαφέρον εκδηλωθεί έτσι όπως τώρα το βλέπουμε…»

«Το 2017 μη ξεχνάμε το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την περιοχή μας και από τη Ρωσία, με την έναρξη των πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» τον Μάιο. Παράλληλα έχουμε ενδιαφέρον από αρκετές αγορές γενικότερα που αν εκδηλωθεί έτσι όπως τώρα το βλέπουμε φαντάζομαι θα έχουμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι», ανέφερε σχετικά ο κ. Μιτζάλης.

Ερωτηθείς για το αν είναι ανήσυχος από τα τεκταινόμενα στη χώρα και την αργοπορία που υπάρχει σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν γενικότερα για το μέλλον της χώρας, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Εμάς μας ανησυχεί το ενδεχόμενο ενός οποιουδήποτε γεγονότος έξω από τα συνηθισμένα. Ενός ατυχήματος. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το επηρεάσουμε. Όπως όλοι οι Έλληνες, αν συμβεί κάτι, θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Μικρές οι διαφοροποιήσεις τις τιμές των ξενοδοχείων

Τέλος, αναφορικά με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής μας το καλοκαίρι, ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων απάντησε: «Οι τιμές στην Ελλάδα πήραν μια αύξηση λόγω του Φ.Π.Α., όμως δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις. Έχουν να κάνουν σίγουρα με την εποχικότητα. Τον Αύγουστο οι τιμές είναι πιο υψηλές απ’ ό,τι τον Ιούνιο. Όσοι από τους Βαλκάνιους ξεκινάνε να κοιτάνε καλές προσφορές, το κάνουν τώρα, γιατί παίρνουν καλές εκπτώσεις μέσα στην υψηλή περίοδο. Αυτό είναι το κίνητρό τους και γι’ αυτό βλέπουμε το ενδιαφέρον τους να εκδηλώνεται τόσο νωρίς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην εστίαση τις μέρες του Πάσχα

Γιώργος Βαφείδης: Αν μπορέσουμε να επιλύσουμε κάποια από τα...

Ήταν ένα πολύ δυνατό τετραήμερο για την Θάσο

Μεγάλη η επισκεψιμότητα στο νησί τις μέρες του Πάσχα Περίοδο...

Οι τόκοι του ΕΦΚΑ και οι άχρηστοι της πολιτικής

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως και το...

Εγκρίθηκε η μελέτη για τον νέο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα

Από την Ιερά Μητρόπολη γίνεται γνωστό ότι, μετά από...

Καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας το τριήμερο του Πάσχα

Γέμισαν τα ξενοδοχεία της Καβάλας στη διάρκεια της πασχαλινής...

Καβάλα: Προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-4-2025 στην...

Επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Από τον Μάιο 2025 επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων για...

Ημέρα Καριέρας στη Θάσο

Από το Σωματείο Επαγγελματιών Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...