Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025

Μισθοί 100 έως 400 ευρώ και μερική απασχόληση

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συνθήκες «ζούγκλας» επικρατούν στην αγορά εργασίας, όπως τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα η Γ.Σ.Ε.Ε. προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Μια στις δυο προσλήψεις αφορούν μερικής και εκ περιτροπής απασχόληση

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μακρογιάννης, περισσότεροι από 350.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως 400 ευρώ μικτά! Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι 130.000 εργαζόμενοι έχουν μικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ, ενώ τουλάχιστον μια στις δυο προσλήψεις που γίνονται, είναι μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης κι όχι πλήρους εργασίας.

«Γίνεται αντιληπτό για τι κατάσταση μιλάμε στο χώρο της εργασίας και για το τι ποιότητα ζωής μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Το 50% κοντεύει να αγγίξει η «μαύρη» εργασία

«Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι …επιδοτούν πλέον την εργασία τους και μόνο που πηγαίνουν σ’ αυτήν! Έχουμε 25% δηλωμένη ανεργία, ποσοστό που με την αδήλωτη φτάνει στο 30%, ενώ η «μαύρη» εργασία κοντεύει να αγγίξει το 50%! Επίσης οι μακροχρόνια άνεργοι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα. Οι περικοπές, όπως πολλές φορές έχουμε πει, δεν έχουν βοηθήσει ούτε στη μείωση της ανεργίας, αλλά  ούτε και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», συμπλήρωσε σχετικά ο Ευθύμης Μακρογιάννης.

Εργαζόμενοι, εργοδότες και κράτος να συμμετέχουν όλοι μαζί στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων

Αναφορικά με το ρόλο που διαδραματίζει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, ο πρόεδρος του τόνισε:

«Εμείς δεχόμαστε εργαζόμενους που ζητούν το δίκιο τους. Ανθρώπους που μας μιλάνε για «μαύρη» εργασία και αυτούς που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Εμείς βοηθάμε στο να αναδείξουμε το πρόβλημα. Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα μπορεί να απευθυνθεί στο Εργατικό Κέντρο κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από εκεί και πέρα να κινηθούμε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι θεσμοί στην επίλυση των εργασιακών προβλημάτων, κυρίως δηλαδή οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι, παράλληλα και μαζί με το κράτος, που μόνο του, όπως έχει αποδειχθεί, δεν φέρνει αποτελέσματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο εκπαιδευτικό σύστημα

Αργύρης Μυστακίδης: Οι αλλαγές οι οποίες βλέπουν το φως...

Στην Kavala Expo θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα στην...

Ηλεκτρονικά όλα τα υδρόμετρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αντικατασταθεί στο...

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Από γεωστρατηγική πύλη της Ελλάδας σε πρότυπο ανάπτυξης

Άρθρο του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, Καινοτομίας...

Αλμυρίκια φυτεύονται σε ακτές του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Αν δούμε και πηγαίνουν καλά θα προμηθευτούμε...

Σύμβαση για την μελέτη του κυκλικού κόμβου στο παλιό νοσοκομείο

Στις 22/09/2025 υπογράφηκε μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Να συνεργαστεί ΤΩΡΑ ο Δήμος Καβάλας με το Αστικό ΚΤΕΛ»

Εδώ και 6 χρόνια, ο Δήμαρχος Καβάλας αρνείται να...

Προσάραξε σκάφος στους Αμμόλοφους

Τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22/9) ενημερώθηκε η Λιμενική...