Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου, 2026

Θάσος: Χαράτσι 2 ευρώ ανά ζώο στη δήλωση των ζημιών από τις πυρκαγιές

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νησιού για το μικρό χρονικό περιθώριο που δόθηκε για την καταγραφή και δήλωση των ζημιών, όσων υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στο δελτίο τύπου ο σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να δώσει παράταση στα χρονικά περιθώρια καταγραφής γιατί η καταμέτρηση των ζώων και η απαρίθμηση των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο δεν είναι μια εύκολη και έξω από δυσκολίες υπόθεση.

Η ενημέρωση για την διαδικασία που έγινε άφησε κενά έχοντας σαν συνέπεια κτηνοτρόφοι να μην προλάβουν, στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δόθηκε, να δηλώσουν τις απώλειες τους.

Το χαράτσι των 2 ευρώ για τα χαρτιά των δηλώσεων ανά ζώο είναι ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας για την ύπαρξη της καθυστέρησης των δηλώσεων.

Ζητάμε την παράταση της περιόδου καταμέτρησης και δήλωσης για όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού.

Κατάργηση και επιστροφή σε όσους το κατέβαλαν του απαράδεκτου χαρατσιού των 2 ευρώ για το κάθε δηλωθέν ζώο.

Άμεση και πλήρη κάλυψη των ζημιών από το κράτος στο 100%.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο είχε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου.

Τον ενημέρωσε σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος αγρότης, κτηνοτρόφος, μελισσοπαραγωγός μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Διεκδίκησε την άμεση λύση τους, την εξασφάλιση των συνδεδεμένων αποζημιώσεων, την καταβολή ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών για όσο διάστημα θα απαγορεύεται η ελεύθερη βόσκηση, την γρήγορη και πλήρη αποζημίωση των καμένων ελαιοδέντρων και της παραγωγής.

Τέλος ζήτησε την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό του φράγματος των Μαριών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...

Επανασύνδεση με τα Παιδιά μας

Όταν η σχέση ραγίζει, αλλά δεν τελειώνει Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος...

Οι διαφορές των αναδόχων καθυστέρησαν την συντήρηση των σχολικών κτηρίων

Για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ''Συντηρήσεις Σχολικών...

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της...

Για κάποιους ντρέπεται και η ντροπή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην...

Βγήκε η προκήρυξη για το 35ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά ”Βασίλης Θεοδωρίδης”

Για το 35ο open διεθνές σκακιστικό τουρνουά ''Βασίλης Θεοδωρίδης''...