Το πρόγραμμα ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος
Για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2026.
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών, από τη δύση του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2026 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Κυριακή 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.
09:45 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:00 Τέλεση Μνημοσύνου μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Την ομιλία της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης, Πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός».
10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας, από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, την Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου με μέριμνα της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.
Πέρας Τελετής.
18:50 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ









