spot_imgspot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img
spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η απόφαση της ΕΔΕΥΕΠ εγγυάται την συνέχιση των «Πετρελαίων»

Σωτήρης Χιωτάκης: Όλες οι αρμόδιες αρχές είναι συντεταγμένες γύρω από αυτό το έργο / Τα μανίκια παραμένουν σηκωμένα, διότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και στην κατάθεση αίτησης άδειας για τη δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση του έργου

Ορόσημο χαρακτήρισε την απόφαση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), να χορηγήσει άδεια αποθήκευσης για το εθνικής και στρατηγικής σημασίας ενεργειακό έργο «Πρίνος CO2» στην εταιρεία EnEarth Greece – θυγατρική της Energean και φορέα υλοποίησης του έργου, ο υπεύθυνος Τύπου της Energean Oil & Gas, Σωτήρης Χιωτάκης, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας.
”Πραγματικά έχουμε ένα ορόσημο, καθώς η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε ότι χορηγεί την άδεια αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στην θυγατρική του ομίλου μας στον Πρίνο. Αυτή η άδεια αφορά την πρώτη φάση του έργου όπως έχουμε εξηγήσει και σαφώς μιλάμε για ένα πραγματικά πολύ σημαντικό ορόσημο, το οποίο μας γεμίζει με ικανοποίηση και προφανώς δείχνει ότι όλες οι αρμόδιες αρχές είναι συντεταγμένες γύρω από αυτό το έργο”, ανέφερε σχετικά ο κ. Χιωτάκης.

Η υλοποίηση αυτού του έργου αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για το ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η βιομηχανική δραστηριότητα στον κόλπο της Καβάλας

”Ωστόσο πέρα από την ικανοποίηση και τη χαρά, τα μανίκια παραμένουν σηκωμένα, διότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και στην κατάθεση αίτησης άδειας για τη δεύτερη και πιο ουσιαστική φάση του έργου. Να θυμίσω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο για τρεις λόγους. Ο ένας λόγος είναι ο καθαρά κλιματικός, καθώς βοηθάμε πάρα πολύ την προσπάθεια καταπολέμησης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Η αποθήκευση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτρέπει την εκπομπή διοξειδίου στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας έτσι τη θέρμανση του πλανήτη. Ένα δεύτερο πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι δίνεται μία μεγάλη ανάσα στην εγχώρια βιομηχανία, ειδικά στις κατηγορίες της βαριάς βιομηχανίας που δεν είναι δυνατόν να μειώσουν τις εκπομπές τους αλλάζοντας κάποιο καύσιμο. Και τρίτο θα έλεγα ότι η υλοποίηση αυτού του έργου ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση για το ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η βιομηχανική δραστηριότητα που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε ”Πετρέλαια” στον κόλπο της Καβάλας και τα επόμενα χρόνια, με διαφορετική μορφή, καθώς όπως έχουμε ξαναπεί ο Πρίνος βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας του”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Χιωτάκης.