Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2026
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, 2026

Βελτιωμένα τα αποθέματα νερού στην Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ζαφείρης Μυστακίδης: Λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των βροχοπτώσεων χάνεται στη θάλασσα / Μεγάλος βραχνάς το κατά πόσο επαρκούν τα υφιστάμενα έργα υποδομών / Τους επόμενους μήνες θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα

Βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η εικόνα των αποθεμάτων νερού στην Π.Ε. Καβάλας, ωστόσο δεν είναι ακόμη επαρκείς οι ποσότητες, όπως επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο”, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης.
”Είναι γεγονός ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών έχουν μειωθεί δραματικά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο κι αυτό φαίνεται όχι μόνο στην άρδευση των καλλιεργειών, αλλά και σε κάποιες περιοχές και στην ύδρευσή τους, όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, όπου εδώ καιρό υπήρχε προβληματισμός και ένα plan B για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα”, ανέφερε αρχικά ο κ. Μυστακίδης.

Δυστυχώς λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των βροχοπτώσεων χάνεται στη θάλασσα

”Ωστόσο, είδαμε το τελευταίο διάστημα του 2025, αλλά και τον Ιανουάριο, μεγαλύτερα ποσά βροχοπτώσεων, καθώς και κάποιες χιονοπτώσεις, που σίγουρα βελτιώνουν την κατάσταση. Σε κάποιες περιοχές όμως υπήρχε μεγάλη ραγδαιότητα, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αυτών των βροχοπτώσεων να χάνεται τελικά στη θάλασσα και να μην μπορεί να το απορροφήσει ο υπόγειος υδροφορέας για να τον εμπλουτίσει ή να γεμίσει ταμιευτήρες, μικρά ή μεγάλα φράγματα”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας.

Μεγάλος βραχνάς το κατά πόσο γίνεται ορθολογική διαχείριση των υδάτων

”Όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτων είναι ένας μεγάλος βραχνάς το κατά πόσο γίνεται ορθολογική διαχείριση στη χώρα μας και το πόσο επαρκούν αυτά τα υφιστάμενα έργα υποδομών, μικρά ή μεγάλα φράγματα, όπως και αυτά που είναι υπό κατασκευή ή σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα, βλέπε φράγμα Μαρμαρά, που τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί. Αυτό είναι ένα δεδομένο. Σίγουρα τις τελευταίες ημέρες νιώθουμε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι, καθώς θυμίζει πραγματικά χειμώνα ο φετινός χειμώνας να το πούμε έτσι απλά. Γενικότερα πάει λίγο καλύτερα το πράγμα σε σχέση με πέρυσι”, σημείωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο Ζαφείρης Μυστακίδης.

Τους επόμενους μήνες θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα

”Στην Περιφέρειά μας έχουμε και μεγάλα ποτάμια που τη διασχίζουν, έχουμε λιμνοθάλασσες, παράκτια μεταβατικά σώματα δηλαδή, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να λέγαμε ότι είμαστε καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά το θέμα των βροχοπτώσεων δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη φυσικά των ποταμών μόνο, αλλά έχει να κάνει με την συχνότητα και την πυκνότητα των βροχοπτώσεων που είναι λίγες. Κάτι γίνεται προς το καλύτερο, είμαστε λίγο καλύτερα σε σχέση με πέρυσι αυτό είναι γεγονός. Είναι κάτι που θα φανεί βέβαια τους επόμενους μήνες συνολικά κι αν τελικά θα είμαστε ικανοποιημένοι από τη φετινή χειμερινή περίοδο και το νερό που θα προστεθεί στους ταμιευτήρες”, υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ζαφείρης Μυστακίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το θέμα των Λουτρών Ελευθερών στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...

Η γρίπη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας η...

Τι λέει ο Γιάννης Προμούσας για τις μειώσεις των δημοτικών τελών

Ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων...

Ναι με αστερίσκους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για την κρουαζιέρα

Ιλιγγιώδης η αύξηση των κοινοχρήστων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας Για την...

Το Λιμενικό Ταμείο Θάσου έκοψε βασιλόπιτα

Το Δ.Λ.Τ.Θ. και φέτος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Καβάλα: Αρνήθηκε έλεγχο της Τροχαίας και συνεληφθη

Συνελήφθη την 27-1-2026 το βράδυ στην Καβάλα, ένας ημεδαπός,...

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΔΕΕΠ Καβάλας

Πριν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε  το θλιβερό άγγελμα της απώλειας...