Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025

Λεωνίδας Παππάς: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πείθει πως είναι κάτι καινούργιο… 

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε να χάνει τα 2/3 της εκλογικής του δύναμης, ενώ κυβερνούσε άλλο κόμμα / Δεν πρόκειται να φύγουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κανέναν καινούργιο πολιτικό φορέα / Μας προβληματίζει η αργή άνοδος στις δημοσκοπήσεις»

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι ο κ. Τσίπρας ακόμη μετράει και ζυγίζει τις καταστάσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε ένα βάρος και μία ευθύνη, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα, τα σκάνδαλα και να καταθέτουμε προτάσεις».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Κάποιοι ανασύρουν από το παρελθόν τον κ. Τσίπρα για να τον πλασάρουν ως κάτι καινούργιο. Όμως πλέον δεν πείθει…»

«Το καθεστώς Μητσοτάκη παίζει τα ρέστα του. Ποιος είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια εν μέσω σκανδάλων, εν μέσω υποβάθμισης και υποχώρησης του κράτους δικαίου, με όλα όσα γίνονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και για το σκάνδαλο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, δεν άνοιξε το στόμα του στη Βουλή, δεν είπε μία κουβέντα, δεν έκανε μία κριτική για την Νέα Δημοκρατία; Είναι ο κ. Τσίπρας. Ποιος είναι ο άνθρωπος που οδήγησε σε δεύτερη μεγαλύτερη θριαμβευτική νίκη και ισχυροποίησε τον κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ. στην εξουσία; Ποιος είναι ο άνθρωπος που πρώτη φορά στη μεταπολίτευση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε να χάνει τα 2/3 της εκλογικής του δύναμης, ενώ κυβερνούσε άλλο κόμμα; Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν ανασύρουν από το παρελθόν κάποιοι για να τον πλασάρουν ως κάτι καινούργιο. Όμως πλέον δεν πείθει. Οι πολίτες ξέρουν, θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Τσίπρα. Δεν θέλω να τον αδικήσω έκανε και καλά, έκανε όμως και πολύ μεγάλα λάθη. Υποχώρησε, παραιτήθηκε, αλλά αυτά είναι εσωκομματικά θέματα δεν μας αφορούν. Όμως όσον αφορά την πρωθυπουργία της χώρας δεν ήταν θετικό το αποτύπωμα του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. 

«Αν δεν γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν φέρει την πολιτική αλλαγή, θα έχουμε μία από τα ίδια. Μητσοτάκης για τρίτη θητεία και θα κλαίμε τη μοίρα μας…»

«Πρόκειται για μία ξεκάθαρη στήριξη στον κ. Μητσοτάκη και στην Νέα Δημοκρατία που σήμερα κλυδωνίζονται σοβαρά. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Εάν δεν θέλουμε τρίτη θητεία Μητσοτάκη, εάν δεχόμαστε ότι τρίτη θητεία Μητσοτάκη σημαίνει ακρίβεια, πληθωρισμός, καρτέλ και χειροτέρευση της ζωής των Ελλήνων, τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πολιτική αλλαγή. Αυτό σημαίνει μόνο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα, θέσεις, άποψη, στελέχη και στην Δ.Ε.Θ., για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία ο πρόεδρος μας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσίασε συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, τότε επιλέγουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ενόψει όλων αυτών των συνθηκών και αυτών των καταστάσεων που βάζουν τα εκβιαστικά διλήμματα στους Έλληνες πολίτες, εγώ λέω πιο δυνατά και πιο παθιασμένα από ποτέ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μόνο αυτό μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή. Αν δεν γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές και δεν φέρει την πολιτική αλλαγή, θα έχουμε μία από τα ίδια. Μητσοτάκης για τρίτη θητεία και θα κλαίμε τη μοίρα μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο πολιτευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας. 

«Δεν πρόκειται να φύγουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κανέναν καινούργιο πολιτικό φορέα…»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο φυγής στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν και εφόσον αυτό γίνει πράξη, ο κ. Παππάς απάντησε: «Δεν πρόκειται να φύγουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για κανέναν καινούργιο πολιτικό φορέα. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρξει καινούργιος φορέας, το εικάζουμε. Μένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας. Ο πρόεδρός μας γυρίζει όλη την Ελλάδα, είμαστε παντού παρόντες, μιλάμε με την κοινωνία, μεταφέρουμε το πρόγραμμα μας και την κριτική μας και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα θα επιβραβευτούμε πολύ πιο έντονα, πολύ πιο δυνατά».

«Μας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις γιατί η άνοδος μας είναι σταθερή μεν, αργή δε. Θέλουμε πιο γρήγορα…»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί «κολλημένης βελόνας» στις δημοσκοπήσεις που ανέφερε ο Π. Γερουλάνος για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Παππάς ανέφερε: «Μη νομίζετε ότι κι εμείς μεταξύ μας δεν συζητάμε τις δημοσκοπήσεις. Εγώ προσωπικά τις εκτιμώ, ενίοτε τις αμφισβητώ, τουλάχιστον στο εύρος και στα ποσοτικά στοιχεία, αλλά τις εκτιμώ. Ο κ. Γερουλάνος και ο κάθε Γερουλάνος, ο Παππάς και ο κάθε Παππάς, δεν μπορεί να λέει δημόσια αυτά που σκέφτεται. Προφανώς και μας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις γιατί η άνοδος μας είναι σταθερή μεν, αργή δε. Θέλουμε πιο γρήγορα. Εμείς έχουμε μαλώσει, έχουμε πάρει διαζύγιο με τον λαϊκισμό αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη, όπως κι ότι η αντιπολίτευση και η προσπάθεια μας γίνεται μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον από κάθε άποψη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί η «Ομάδα Αλήθειας», τα μέσα προπαγάνδας περιμένουν στη γωνία να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν τη δήλωση του κάθε στελέχους πολλώ δε μάλλον όταν αφορά ένα προβεβλημένο στέλεχος που ήταν υποψήφιος αρχηγός. Προσοχή λοιπόν κι αν είμαστε ενωμένοι κι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα πράγματα είναι δύσκολα και για την αγορά των Κρηνίδων

«Τα πράγματα είναι δύσκολα μέσα το φθινόπωρο για την...

«Έπεσαν» πρόστιμα για ογκώδη αντικείμενα και αφισοκολλήσεις

Για τα νέα δεδομένα που ισχύουν σχετικά με τα...

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν ζητάμε κάτι παράλογο για την Παύλου Μελά

«Η πρότασή μας για μετατροπή της Παύλου Μελά σε...

Τι σημαίνει η επιστροφή Τσίπρα το 2025;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος O κύβος ερρίφθη και τυπικά. Ο...

Σύμβαση για την κατασκευή πεζοδρομίου μπροστά από το Γυμνάσιο – Λύκειο Λιμένα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, στο γραφείο του Δημάρχου...

Από 1,10 έως 1,15 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Με τιμή που θα κυμαίνεται από 1,10 – 1,15...

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και...

Καθίζηση έχουν υποστεί οι τιμές των σταφυλιών

Ζαφείρης Μυστακίδης: Το μεγαλύτερο μέρος των σταφυλιών παραμένει ασυγκόμιστο...