Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025

Μακάριος Λαζαρίδης: «Στόχος μας, κάθε Έλληνας να ζει σε αξιοπρεπή, ποιοτική και προσιτή κατοικία»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την κοινωνική αντιπαροχή.

«Είναι η ίδια κασέτα που παίζουν συνεχώς, η κασέτα του μηδενισμού. Και ρωτώ ευθέως: ποια άλλη κυβέρνηση είχε το θάρρος και τη σοβαρότητα να ανακοινώσει μια τόσο γενναία, δομική φορολογική μεταρρύθμιση που ανακουφίζει μόνιμα εκατομμύρια πολίτες; Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά η αλήθεια είναι μία: ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στη ΔΕΘ το μεγαλύτερο πακέτο μείωσης φόρων στη Μεταπολίτευση. Και δεν αφορά μια περιορισμένη ομάδα, αλλά πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενους», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Η φετινή Δ.Ε.Θ., όπως σημείωσε, «ήταν ο απολογισμός μιας πορείας που ξεκίνησε το 2019 και αποδίδει καρπούς. Μιας πορείας κατά την οποία έχουν μειωθεί 72 φόροι, κρατήθηκε όρθια η κοινωνία μέσα στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση, που σήμερα προχωράει μπροστά με θάρρος και όραμα. Απέναντι στη στασιμότητα, εμείς φέρνουμε πρόοδο. Απέναντι στην ανευθυνότητα, εμείς φέρνουμε σχέδιο. Απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις, εμείς φέρνουμε αποτελέσματα. Και αυτή είναι η ουσία: η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύουν ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα με σταθερότητα και προοπτική».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για μια «νέα στεγαστική πολιτική, που στηρίζεται σε ένα συνολικό όραμα: να μπορεί κάθε Έλληνας να ζει σε αξιοπρεπή, ποιοτική και προσιτή κατοικία».

Έδωσε δε έμφαση στο «νέο δρόμο που ανοίγουμε στην κοινωνική πολιτική, που δημιουργεί βιώσιμες δομές κοινωνικής προστασίας και στήριξης. Για πρώτη φορά, αξιοποιούμε συστηματικά την ανεκμετάλλευτη δημόσια περιουσία, όπως ανενεργά στρατόπεδα, για να τη μετατρέψουμε σε κοινωνικές κατοικίες, που θα διατίθενται σε χαμηλότερα μισθώματα, με όρους κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης. Και το κάνουμε αυτό χωρίς άμεση δημοσιονομική επιβάρυνση, μέσα από μια σύγχρονη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Το κράτος μπορεί να είναι αποτελεσματικό, κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά υπεύθυνο ταυτόχρονα».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά αν αφήνει πίσω της τους πιο αδύναμους. Η κοινωνική πολιτική δεν είναι δευτερεύον καθήκον, είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Γιατί μόνο μια κοινωνία με συνοχή μπορεί να προοδεύσει. Το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα είναι ένα βήμα προς τα εκεί, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη στήριξη, περισσότερη ελπίδα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απόφαση του ΣτΕ ξεμπλοκάρει την οικοδομική δραστηριότητα 

Σωτήρης Λαζαρίδης: Εμείς θέλουμε έναν Ν.Ο.Κ., που να καθορίζει...

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι» αν κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε...

Καβάλα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Έχοντας ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του Ποτού

Με την τοποθέτηση των μπασκετών ολοκληρώθηκε μια σειρά εργασιών...

«Ανάσα» για την Νέα Πέραμο η ανάπλαση της οδού Αγ. Νικολάου    

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: Περιμέναμε να ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος για...

Πέφτει η αυλαία στις 26 Οκτωβρίου για τα ξενοδοχεία της Θάσου

Στις 26 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία για τη φετινή...

Μακάριος Λαζαρίδης: Οριστική λύση για τους αμβυκούχους από την Κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Καβάλας Μακάριος...