Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Σκηνικό ολοκληρωτικής κατάρρευσης της οικονομίας

Ημέρα:

spot_img

Σκηνικό ολοκληρωτικής κατάρρευσης της οικονομίας, «βλέπει» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Σήμερα μπορεί να πανηγυρίζει κάποιος από την κυβέρνηση, μόνο αν εν γνώσει του λέει ψέματα ή αν απλά δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Πολύ φοβάμαι ότι παρά το αφήγημα πως όλα πηγαίνουν καλά, η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη κι αρχίζει πλέον να θυμίζει σκηνικό ολοκληρωτικής κατάρρευσης της οικονομίας», τόνισε σχετικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ξεπερνούν πλέον τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες

«Οι τρύπες στα δημόσια έσοδα παραμένουν. Φόροι δεν εισπράττονται κι όσοι πληρώνουν έχουν κυριολεκτικά εξαντληθεί και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συνέχεια. Η απόδειξη όλων αυτών είναι ότι οι τρύπες στα έσοδα που μεγαλώνουν. Από εκεί και πέρα το άλλο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου ξεπερνούν πλέον τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 57% από το τέλος του 2014. Οι οφειλές διογκώνονται, προφανώς επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και επειδή δημιουργούνται γρήγορα νέες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, όπως εκκρεμείς επιστροφές φόρων και αιτήσεις συνταξιοδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση, που υποτίθεται δηλώνει αριστερή, δείχνει το αδιάφορο πρόσωπο της, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να περιμένουν στην ουρά για τη σύνταξή τους

Σχετικά με την εικόνα που διαπιστώνει στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε: «Στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης κι εκεί έχουμε κατάρρευση. Η κυβέρνηση από τη μια αλλοιώνει πολλές φορές τον προϋπολογισμό του Ε.Φ.Κ.Α., τραβώντας από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνει τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων. Ήδη επίκεινται νέες μειώσεις συντάξεων, τόσο από μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέσα στο 2017, όσο και από τις περικοπές άλλων κοινωνικών επιδομάτων. Δεν πληρώνονται συντάξεις σε αυτούς που τις έχουν ζητήσει. Έτσι το ασφαλιστικό «κρατιέται», όμως εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν στην ουρά να πάρουν τη σύνταξη τους. Αυτό δείχνει το αδιάφορο, για να μη πω το ανάλγητο, πρόσωπο μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι δηλώνει αριστερή».

Όλες οι επενδύσεις που είναι σε εκκρεμότητα στη χώρα καρκινοβατούν

Τέλος, σχετικά με τις επενδύσεις κι ειδικά για αυτήν του Ελληνικού, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε: «Αυτή η εικόνα, με το περίφημο παραμύθι για επενδύσεις, συντρίβεται στην πραγματικότητα από τις συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και του βαθέως κράτος που η κυβέρνηση αγαπά, αφού όλες οι επενδύσεις που είναι σε εκκρεμότητα στη χώρα καρκινοβατούν. Θυμίζω το ρεζίλι του Ελληνικού με τις επανειλημμένες αναβολές του Κ.Α.Σ. και την τελική απόφασή του να κηρύξει το αεροδρόμιο που χρησιμοποιούσε για δεκαετίες ως πύλη εισόδου η χώρα, αρχαιολογικό χώρο, με τέτοιο τρόπο, ώστε ο επενδυτής να έχει σοβαρά ζητήματα στο κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει η επένδυση του. Με αυτές τις νοοτροπίες δεν προχωράει τίποτα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές...

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας επί καταγγελίας της ΟΕΝΓΕ

Από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο...

Μεγάλες οι ζημιές στα ακτινίδια του Νέστου

Την Πέμπτη 09/05/2024 στην Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Συνεταιρισμών,...

Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα παραδοθεί το τμήμα 8,5 χλμ της οδού Δράμας- Καβάλας

O Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, υποδέχτηκε στο γραφείο του...

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι οι εγγραφές...

Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στη Θάσο

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο της...

Εορτασμός των εθνικών αγώνων κατά του ναζισμού και του φασισμού

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, κατέθεσε...