Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Φωτογραφική Εταιρεία βράβευσε τον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Ημέρα:

spot_img

Για τη συνεισφορά του στη διοργάνωση και διακίνηση διακρατικών φωτογραφικών εκθέσεων, βράβευσε το πρωί της Τετάρτης (21/2) τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, κλιμάκιο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας και της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Μυτιληνός, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, της οποίας είναι μέλος, θεωρεί ότι οι διακρατικές εκθέσεις φωτογραφίας προάγουν τον πολιτισμό, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Η Ε.Φ.Ε. θεώρησε ότι το έργο που επιτέλεσε ο κ. Μαρκόπουλος, να φέρει Ρωσία και Ελλάδα στην Καβάλα, ήταν πολύ σημαντικό και γι’ αυτό αποφάσισε να τον βραβεύσει

«Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση αυτή, γιατί ενισχύονται και οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών. Ο κ. Μαρκόπουλος είχε την ευφυή σκέψη να διοργανώσει και να διακινήσει μια έκθεση φωτογραφίας με τη Ρωσία με θέμα την Ορθοδοξία. Θεώρησε η Ε.Φ.Ε. ότι το έργο που επιτέλεσε ο κ. Μαρκόπουλος, να φέρει Ρωσία και Ελλάδα στην Καβάλα, ήταν πολύ σημαντικό και γι’ αυτό αποφάσισε να τον βραβεύσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μυτιληνός.

Θ. Μαρκόπουλος: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Φ.Ε. και την Φ.Ε.Κ. για την πρωτοβουλία τους, που είναι εξόχως τιμητική στο πρόσωπό μου»

«Θέλω να ευχαριστήσω την Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και την Ε.Φ.Ε. για την πρωτοβουλία που πήραν. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είναι μια συνήθης πρακτική, γι’ αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία. Θέλω να τονίσω ότι στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνουμε με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουμε και παρά το μεγάλο φορτίο των υποχρεώσεών μας, κάνουμε μια προσπάθεια στο πλαίσιο του πολιτισμού, προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλλουμε τοπία, περιοχές και εικόνες παγώνοντας τον χρόνο. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονα να προβάλλουμε τη Ρωσία στην Ελλάδα και το αντίστροφο, προσπάθεια που μας εξυπηρετεί σε ευρύτερους στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Φ.Ε. και την Φ.Ε.Κ. για την πρωτοβουλία τους, που είναι εξόχως τιμητική στο πρόσωπό μου», ανέφερε από τη μεριά του στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ακολουθεί διακρατική έκθεση φωτογραφίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας το φθινόπωρο

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, το φθινόπωρο του 2018 θα γίνει μια ακόμη διακρατική έκθεση φωτογραφίας αυτή τη φορά μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό σε Καβάλα, Αθήνα και Βελιγράδι, ενώ επισήμανε ότι η ελληνορωσική ήδη παρουσιάστηκε σε έξι πόλεις στη Ρωσία, προβάλλοντας εκεί την περιοχή μας με τον καλύτερο τρόπο. Αντίστοιχη πρωτοβουλία για το 2019 θα ληφθεί σε συνεργασία με τη Γαλλία, αλλά αυτό είναι κάτι που ακόμη βρίσκεται στο ξεκίνημά του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...