Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Σέρνεται» τις ώρες αιχμής το taxisnet…

Ημέρα:

spot_img

Αν και βρισκόμαστε μόλις εννιά ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, εντούτοις το ποσοστό των φορολογουμένων που δεν τις έχουν ακόμη υποβάλει είναι λίγο πιο κάτω από το 50%.

Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, με την ιδιότητα του λογιστή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.

«Σέρνεται» τις ώρες αιχμής το taxisnet

Ακόμη πιο χαμηλό είναι το ποσοστό υποβολής φορολογικών δηλώσεων στα νομικά πρόσωπα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παναγιωτίδη, υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα στο taxisnet, τα οποία ωστόσο ομαλοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το χρονικό διάστημα που απομένει για την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι πολύ λίγο για να μπορέσει να καλυφθεί ο όγκος των δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί ακόμη. Αυτό παρατηρείται και τεχνικά, ειδικά σε ώρες αιχμής και πιο συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι, οπότε και το taxisnet  παρουσιάζει προβλήματα και «σέρνεται» όπως λέμε απλά», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτίδης.

Δεδομένη θεωρεί την παράταση ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Θεωρώ ότι είναι δεδομένο ότι θα δοθεί παράταση μέσα στον Ιούλιο, δεν ξέρω αν θα δοθεί μέχρι τις 15 ή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό δεν επηρεάζει τον φορολογικό προγραμματισμό της διοίκησης, καθώς η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου είναι στις 31 Ιουλίου. Το να δοθεί η παράταση νομίζω θα βοηθήσει και να μην «πέσει» το σύστημα τις τελευταίες ημέρες, αλλά και πιο ομαλά να υποβάλουν οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους, αν και είναι συχνό φαινόμενο να τις υποβάλουν οι περισσότεροι την τελευταία στιγμή», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

Ο κ. Παναγιωτίδης στάθηκε στο γεγονός ότι και το taxisnet «άνοιξε» μετά το Πάσχα, με δυο και πλέον μήνες καθυστέρηση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να «ανοίξει» την 1η Φεβρουαρίου, «άρα με αυτό δεδομένο η παράταση είναι σίγουρη», υπογράμμισε.

Πολλοί δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους, λόγω οικονομικής στενότητας

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμά ότι θα γίνει η ανακοίνωση της παράτασης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, απάντησε: «Αν ανακοινωθεί από τώρα η παράταση πολλοί θα καθυστερήσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, οπότε το υπουργείο, όπως γίνεται συνήθως, την ανακοινώνει την τελευταία στιγμή. Πάντως τα τελευταία δυο χρόνια και προς τιμήν του το υπουργείο Οικονομικών δεν το ανακοινώνει την τελευταία στιγμή, αλλά μερικές μέρες νωρίτερα».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν η καθυστέρηση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οφείλεται και στην οικονομική στενότητα των πολιτών να πληρώσουν τους λογιστές για να τους τις συμπληρώσουν, ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε: «Υπάρχει σίγουρα ένα θέμα αδυναμίας από πολλούς συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στην γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, η οποία πρέπει να «ανοίγει» το σύστημα πιο νωρίς. Με όλες αυτές τις αλλαγές που γίνονται στο φορολογικό σύστημα, ακόμη κι αυτή η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη, αφού έχουμε μεταβολή όσον αφορά το φορολογικό αντικείμενο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...