Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μαγδαληνή Μπατάκα: Στόχος μου κάνω την ζωή των συμπολιτών μου Α.Μ.Ε.Α. πιο ανθρώπινη

Ημέρα:

«Η Αναστασία είναι αγωνίστρια, ξέρει να δίνει μάχες / Από την διοίκηση του κ. Μουριάδη μόνο απαξίωση και κοινωνικό ρατσισμό βιώνω»

Με τον συνδυασμό «Ώρα Δημιουργίας», της υποψήφιας δημάρχου Καβάλας, Αναστασίας Ιωσηφίδου, κατέρχεται ως υποψήφια της Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων, η Μαγδαληνή Μπατάκα.

Για την απόφασή της αυτή παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Αρχικά πείτε μας κάποια πράγματα για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Μπατάκα Μαγδαληνή, είμαι 56 ετών, διαμένω στις Κρηνίδες και είμαι εν αποστρατεία αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Είμαι παντρεμένη με τον Κολεΐδη Δημήτρη, έχουμε ένα γιο τον Ιωάννη πτυχιούχο των πολιτικών επιστήμων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εδώ και τρία χρόνια, μετά από επέμβαση που έκανα στην σπονδυλική μου στήλη, έμεινα ανάπηρη στα κάτω άκρα».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφια;

«Ο λόγος που με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά και να κατέλθω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δ.Κ. Κρηνίδων είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας. Είναι τόπος ευλογημένος με πολλές δυνατότητες αξιοποίησης και του θρησκευτικού τουρισμού και των αρχαίων και του πηλοθεραπευτηρίου. Τουρισμός που θα αποφέρει οικονομική ευημερία και στην περιοχή αλλά και σε όλο τον Δήμο. Επίσης είναι και η θέληση μου να κάνω την ζωή των συμπολιτών μου Α.Μ.Ε.Α. πιο ανθρώπινη. Είμαι αποφασισμένη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να εκπροσωπήσω με αξιοπρέπεια και αφοσίωση τα συμφέροντα όλων μας».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την κ. Ιωσηφίδου;

«Την Αναστασία την επέλεξα γιατί είναι αγωνίστρια, δυναμική, δραστήρια και αγαπάει πραγματικά τον Δήμο Καβάλας. Ξέρει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Είναι αξιοπρεπής, έντιμη και ξέρει να κρατάει τον λόγο της. Έχει γνώσεις, αποφασιστικότητα, όραμα και βάζει ψηλά τον πήχη και ξέρω ότι θα την έχω δίπλα μου».

Από ποιο πόστο θα μπορούσατε να βοηθήσετε την κ. Ιωσηφίδου στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος και εκλεγείτε κι εσείς;

«Προτίθεμαι να βοηθήσω τη νέα δημοτική αρχή, όχι μόνο όσον αφορά τη Δ.Κ. Κρηνίδων, αλλά στο σύνολο του Δήμου, με προτάσεις για έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας και μετακίνησης των Α.Μ.Ε.Α. σε κοινόχρηστους χώρους, δημόσια κτίρια και μέσα μεταφοράς. Να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια με κάθε δυνατό μέσο για την αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας, ώστε οι συμπολίτες μου να γίνουν πιο συνειδητοποιημένοι στο να σέβονται τις διαβάσεις τυφλών, τις ράμπες πεζοδρομίων και κάθε άλλη ευκολία, ώστε να αλλάξει η νοοτροπία και να γίνουμε ένας ευνομούμενος Δήμος, σεβόμενοι κάθε θεσμοθετημένη παρέμβαση. Θα συμβάλλω ενεργά σε μελέτες και έργα του Δήμου για βελτίωση των δυνατοτήτων συμμετοχής σε κάθε έκφανση της ζωής του τόπου, όπως πολιτιστικές δράσεις, αθλητισμό, καλλιτεχνική εκπαίδευση και ψυχαγωγικές δραστηριότητες».

Ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει η διοίκηση Μουριάδη;

«Θα μου επιτρέψετε να πω ποιο είναι το αποτύπωμα που αφήνει σε εμένα

σαν Α.Μ.Ε.Α. που είμαι. Λυπάμαι, αλλά από την διοίκηση του κ. Μουριάδη μόνο απαξίωση και κοινωνικό ρατσισμό βιώνω. Ειδικά στις Κρηνίδες όπου διαμένω αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα κατά τις μετακινήσεις μου. Τα πεζοδρόμια στον πεζόδρομο αλλά και στον κεντρικό δρόμο είναι μονίμως κατειλημμένα από αυτοκίνητα. Οι δρόμοι σε άθλια κατάσταση. Στον αρχαιολογικό χώρο είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση μου γιατί κατά την είσοδο του η ασφαλτόστρωση είναι σε τραγική κατάσταση. Η ανάβαση μου, η κατάβαση και η διέλευση μου σε πολλά πεζοδρόμια είναι αδύνατη λόγω κακοτεχνιών. Σε πολλά καταστήματα η πρόσβαση μου είναι αδύνατη, όπως και σε φαρμακεία. Και φυσικά αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα, αλλά και για τις μωρομάνες με τα καροτσάκια και για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και για τους συμπολίτες μου με προβλήματα όρασης, διότι ο οδηγός τυφλών είναι μονίμως κατειλημμένος από μηχανές, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα. Ο Δήμαρχος γνωρίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό το πρόβλημα αλλά κωφεύει και εθελοτυφλεί. Και αυτό που λέω συνεχώς ότι Δήμος Καβάλας δεν είναι μόνο η πόλη της Καβάλας, αλλά και όλα τα χωριά που περιλαμβάνει ο Δήμος και δυστυχώς τα χωριά είναι πολύ παραγκωνισμένα».

Πιστεύετε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο;

«Ναι, το πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας θα περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από την επαφή σας με τους συμπολίτες μας και ποιο το δικό σας μήνυμα προς αυτούς;

«Τα μηνύματα που εισπράττω από τους συμπολίτες μου είναι θετικά. Η αγάπη μου γι΄ αυτή την πανέμορφη περιοχή και η προσήλωση μου στην πρόοδο και στην ευημερία των κατοίκων της είναι αδιαμφισβήτητες και είμαι αποφασισμένη να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υπηρετήσω των τόπο μου με πίστη και αφοσίωση. Για 25 χρόνια υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό καταλαβαίνοντας την σημασία της προσφοράς και ως απόστρατη πλέον έχω τον χρόνο και την διάθεση να επικεντρωθώ στην υπηρεσία της κοινότητας μας. Μεταφέρω την εμπειρία μου και τις ικανότητες μου στην νέα αυτή πρόκληση. Και ως Α.Μ.Ε.Α. γνωρίζω προσωπικά τις δυσκολίες και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στον Δήμο μας. Αυτός ο αγώνας για ισότητα, προσβασιμότητα και δικαιώματα είναι αναπόσπαστο μέρος της αποστολής μου. Θα δουλέψω ακατάπαυτα για να διασφαλίσω ότι κάθε Α.Μ.Ε.Α. στον Δήμο μας θα έχει προσβασιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες και ευκαιρίες που του ανήκουν δικαιωματικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...