Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αναστασία Ιωσηφίδου: Ο δήμος Καβάλας βρίσκεται σε οριακό σημείο…

Ημέρα:

«Ο πόλεμος εναντίον μας συσπείρωσε την δημοτική μας ομάδα / Η πρότασή μας δεν είναι μια έκθεση ιδεών, αλλά ένα πρόγραμμα απολύτως εφαρμόσιμο / Ο Θόδωρος Μουριάδης εκπροσωπεί την μετριότητα»

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον του Δήμου Καβάλας, καθώς η κατάσταση σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Σκοπός μας είναι να πείσουμε τους συνδημότες μας, ότι υπάρχει μια πρόταση από εμάς που θα αλλάξει από την πρώτη ημέρα τα πάντα, θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας και θα κάνει την Καβάλα πρωταγωνίστρια και πάλι σε πανελλήνιο επίπεδο».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας» και υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», έναν σχεδόν μήνα πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Καταθέσατε στις 31 Αυγούστου το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας και θα θέλαμε να μας πείτε πως το χαρακτηρίζετε.

«Η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου, δηλαδή η επιλογή των αυριανών συνεργατών σου, αποτελεί μια σύνθετη και ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, καθώς πέρα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, στα οποία εστιάζεις, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τους περιορισμούς που θέτει ο εκλογικός νόμος. Δυστυχώς όμως πέραν των παραπάνω, είχαμε να αντιμετωπίσουμε εξωγενείς παράγοντες και έναν λυσσαλέο πόλεμο με την διασπορά ανυπόστατων διαδόσεων, fake δημοσκοπήσεων και άλλων πρακτικών που δεν τιμούν κανέναν και δεν προάγουν τον «πολιτικό πολιτισμό» μιας σύγχρονης Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά όμως εξαιτίας αυτών, δημιουργήθηκε μια συμπαγής και ενωμένη ομάδα ανθρώπων, με κύριο κοινό χαρακτηριστικό την πίστη τους, ότι αξίζει πολύ περισσότερα αυτός ο Δήμος, τα οποία θέλουμε και μπορούμε να έχουμε. Είμαι μάλιστα πολύ χαρούμενη και περήφανη γιατί απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους, πολλά νεαρά αγόρια και κορίτσια με πολλή όρεξη για δουλειά, φρέσκιες ιδέες, διάθεση για προσφορά και στόχευση για το μέλλον. Δίπλα σε αυτούς βρίσκονται έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργάτες από την θητεία μου στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», πετυχημένοι επαγγελματίες, καθώς και άνθρωποι του εθελοντισμού και της προσφοράς που συμπληρώνουν το ψηφιδωτό και δημιουργούν τα εχέγγυα για μια αποτελεσματική και στιβαρή δημοτική αρχή».

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Είστε ικανοποιημένη με τη μέχρι σήμερα προεκλογική σας δραστηριότητα; 

«Νομίζω ότι η ουσιαστική προεκλογική περίοδος μόλις άρχισε. Μέχρι τώρα μπορεί εμείς οι υποψήφιοι να κάναμε ο καθένας τον αγώνα του, προκειμένου να συμπληρώσουμε το ψηφοδέλτιο μας ή να συντάξουμε το πρόγραμμα μας, όμως ο κόσμος δεν συμμετείχε σε όλο αυτό το κλίμα, καθώς δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα. Όσο βαδίζουμε όμως προς την ημέρα των εκλογών, το ενδιαφέρον του κόσμου θα αυξάνεται και θα θέλει να γνωρίσει και τα πρόσωπα και τις προτάσεις τους. Για τον λόγο αυτόν θα είμαστε καθημερινά στις γειτονιές της πόλης, στους οικισμούς του Δήμου, στους χώρους εργασίας των δημοτών μας, ώστε αφενός να τους καταθέσουμε το πρόγραμμα μας και αφετέρου να συνομιλήσουμε μαζί τους και να ακούσουμε, ελπίζουμε όχι μόνο τα παράπονα τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον αυτού του τόπου».

Πιστεύετε ότι οι συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί γι’ αυτά που έχετε σκοπό να εφαρμόσετε σε περίπτωση εκλογής σας στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Όπως αντιλαμβάνομαι μέσα από τις καθημερινές επαφές μου με τον κόσμο, οι συμπολίτες μας γνωρίζουν περισσότερο την Αναστασία ως πρόσωπο και χαρακτήρα, μέσα από την δουλειά μου αρχικά στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και αργότερα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Το πείσμα, η μαχητικότητα και η αυθεντικότητα που με διακρίνει στους περισσότερους  αρέσει, σε άλλους πάλι όχι. Σε αυτές τις εκλογές όμως δεν κρίνονται οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών. Κρίνεται το μέλλον του Δήμου, καθώς η κατάσταση σήμερα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Αυτό το γεγονός δεν γνωρίζω αν το έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας. Σκοπός μου δεν είναι να τους βαρύνω με  ένα ακόμη πρόβλημα. Ήδη έχουν πολλά να διαχειριστούν. Σκοπός μου και αυτό θα προσπαθήσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου το επόμενο διάστημα να μεταφέρουμε στον κόσμο, είναι να τους πείσουμε ότι υπάρχει μια πρόταση από εμάς που θα αλλάξει από την πρώτη ημέρα τα πάντα, θα προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας και θα κάνει την Καβάλα πρωταγωνίστρια και πάλι σε πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά και τουλάχιστον οι Καβαλιώτες γνωρίζουν πως ό,τι λέω, επειδή το εννοώ, το καταφέρνω κιόλας».

Θα θέλαμε μια αναφορά για το πρόγραμμά σας. Έχει ολοκληρωθεί πλήρως ή μένουν ακόμη κάποιες πινελιές; Είναι υλοποιήσιμο;

«Η πρόταση που καταθέτω στους Καβαλιώτες δεν έχει να κάνει σε τίποτα με όσα έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται για μια έκθεση ιδεών, όπου τα περισσότερα από αυτά δεν είναι εφικτά, είτε γιατί το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν το επιτρέπει, είτε γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Η δική μας πρόταση είναι προϊόν εργασίας πέντε και πλέον ετών, όπου μέσα από την θητεία μου στο δημοτικό συμβούλιο, τις επιτροπές του Δήμου και τις δύο επιχειρήσεις του Δήμου και μετά από πολλή προσωπική μελέτη του νομικού πλαισίου των Ο.Τ.Α., καταθέτουμε στην κρίση του καβαλιώτικου λαού ένα πρόγραμμα απολύτως εφαρμόσιμο από την πρώτη στιγμή, με δυνατότητα εξασφαλισμένης χρηματοδότησης που θα αλλάξει όλη την σημερινή μίζερη εικόνα του Δήμου μας, δίνοντας ευκαιρίες στους νέους και το κυριότερο ποιότητα ζωής.

Για εμάς δεν υπάρχουν ταμπού, δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος της Ανάπτυξης και των ίσων ευκαιριών για όλους. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να διαβάσουν το πρόγραμμα αυτό, είτε από το σχετικό φυλλάδιο που διανέμουμε, είτε μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Σας απασχολεί η λεγόμενη πολυδιάσπαση του χώρου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Καβάλας;

«Από την αρχή αυτής της διαδρομής δεν μπήκα σε τέτοιου είδους διλήμματα. Και αυτό γιατί ανέκαθεν ξεχώριζα την κεντρική πολιτική σκηνή από αυτήν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος σύνθεσης ιδεών και συνάντησης ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικό ιδεολογικό ή πολιτικό χώρο. Αυτή άλλωστε  είναι και η γοητεία της και γι’ αυτό επέλεξα να την υπηρετήσω τόσα χρόνια. Για εμένα λοιπόν δεν τίθεται θέμα διάσπασης του χώρου και αυτό γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο ένας χώρος. Ο χώρος των ενεργών πολιτών στον οποίο όλοι απευθυνόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχουν δουλειά να ασχολούνται τα κόμματα». 

Σε περίπτωση που βρεθείτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα «προτιμούσατε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Είμαι πεπεισμένη ότι ο καβαλιώτικος λαός θα ακούσει την πρόταση μας, μια πρόταση ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο και θα μας περάσει στην δεύτερη Κυριακή. Για το ποιον θα προτιμούσα για αντίπαλο, θα σας απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Τον Θόδωρο Μουριάδη. Ο σημερινός δήμαρχος εκπροσωπεί ακριβώς το αντίθετο από αυτό που εκπροσωπούμε εμείς. Και δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στην κομματική προέλευση. Αναφέρομαι καθαρά στο πως αντιλαμβανόμαστε ο καθένας από την πλευρά του την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου, τους στόχους που πρέπει να θέτει και τους τρόπους υλοποίησης των στόχων αυτών. Για εμένα και τους συνεργάτες μου αντίπαλος μας είναι η μετριότητα. Αυτήν ακριβώς που εκπροσωπεί ο σημερινός δήμαρχος. Η μετριότητα δεν αξίζει στη Καβάλα. Δεν μας ικανοποιεί, δεν μας αρκεί. Ο Θόδωρος από την πρώτη στιγμή έβαλε τον πήχη χαμηλά. Άλλοτε τον πέρασε και άλλοτε όχι. Κράτησε έτσι την Καβάλα χαμηλά, βυθίζοντας την στην ανυποληψία και καθιστώντας την ουραγό των εξελίξεων, τρέχοντας πάντα πίσω από αυτές. Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των δημοτών μας. Γιατί όταν ο πήχης είναι ψηλά, ακόμη και να περάσεις από κάτω, πάλι πέρασες πάνω από εκεί που θα περνούσες αν τον είχες βάλει χαμηλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...