Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αναστασία Ιωσηφίδου: Είμαστε σταθερά στην δυάδα της δεύτερης Κυριακής

Ημέρα:

Στο ερώτημα για συνεργασία με άλλον συνδυασμό απαντά «όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι» / Νέα πρόσωπα προστίθενται στην «Ώρα Δημιουργίας» / Θετικά τα μηνύματα που εισπράττει από τους πολίτες

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον «Ενήμερο», η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας», Αναστασία Ιωσηφίδου.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο συνδυασμός της, όχι μόνο θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά και ότι θα τις κερδίσει. Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις για τα μηνύματα που εισπράττει μέχρι σήμερα από τους πολίτες, αλλά και για το αν υπάρχει περίπτωση συμπόρευσης του συνδυασμού της με κάποιον άλλον συνδυασμό.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες έχουμε τις δημοτικές εκλογές. Πόσο αισιόδοξη είστε ότι ο συνδυασμός σας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ώστε να διεκδικήσετε τον δημαρχιακό θώκο;

«Νομίζω πως όποιον υποψήφιο ρωτήσετε για το αν πιστεύει πως θα περάσει στον δεύτερο γύρο, θα σας απαντήσει το ίδιο, ότι  δηλαδή δεν είναι απλά αισιόδοξος αλλά πως είναι βέβαιος. Σε αυτή λοιπόν την κοινότυπη απάντηση θα ήθελα να προτάξω όχι την αισιοδοξία μου, αλλά κάτι πιο «προσγειωμένο», που αυτή την στιγμή δεν είναι άλλο από την σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης. Τόσο λοιπόν στις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στον Δήμο μας, στις οποίες είμαστε ως παράταξη σταθερά μέσα στην δυάδα της δεύτερης Κυριακής, όσο και σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «δημοσκόπηση του δρόμου», φαίνεται ότι είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο, ότι όχι μόνο θα είμαστε στον δεύτερο γύρο, αλλά ότι θα είμαστε και οι νικητές των εκλογών».

Πιστεύετε ότι χάθηκε χρόνος για εσάς με τις διαδικασίες κοινής καθόδου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου; Αν ναι, έχει «αναπληρωθεί» αυτός ο χρόνος;

«Υποστήριζα από την πρώτη στιγμή την ανάγκη συνεννόησης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ισχυρή συμμαχία, η οποία θα τελείωνε το θέμα των εκλογών από την πρώτη Κυριακή. Εμείς ως παράταξη κάναμε ότι ήταν δυνατόν, πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, ώστε να καταστεί αυτό πραγματικότητα. Έτσι δεχθήκαμε να συμμετέχουμε σε συνομιλίες και διαδικασίες που είχαν αυτόν τον σκοπό. Δυστυχώς αποδείχθηκε τελικά ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για συμμαχίες και συνέργειες, αλλά μόνο για την προσωπική τους επικράτηση. Έτσι χάθηκε πράγματι ένα χρονικό διάστημα δύο και πλέον μηνών, όμως με εντατικοποίηση των ενεργειών μας από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ο χρόνος αυτός έχει πλέον αναπληρωθεί».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε συμπόρευσή σας με άλλον συνδυασμό λίγο πριν τις εκλογές ή το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει για την «Ώρα Δημιουργίας»;

«Νομίζω ότι τα πράγματα στον Δήμο Καβάλας έχουν τώρα πια παγιωθεί, με επτά ή οκτώ τουλάχιστον συνδυασμούς να διεκδικούν την διοίκηση του δήμου. Θεωρώ λοιπόν πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι σε αυτό. Όσο για εμάς, ισχύει επιπλέον και η λαϊκή ρήση «όποιος καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι».

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας όσον αφορά την ανακοίνωση νέων υποψηφίων;

«Αυτή την στιγμή ασχολούμαστε με το οπτικοακουστικό υλικό και με την παρουσίαση μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή προστίθενται στον συνδυασμό μας νέα ονόματα υποψηφίων και αναζητούμε τον «αποδοτικότερο» τρόπο για την παρουσίαση τους. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε και να δείτε τόσο τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού μας, όσο βέβαια και εκείνα που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Η προεκλογική περίοδος «περιλαμβάνει» δύο δύσκολους μήνες για τον κάθε υποψήφιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μιας και οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές. Θεωρείτε ότι μπορεί να αναπληρωθεί αυτό το διάστημα από τον Σεπτέμβριο και μετά;

«Η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Καβάλας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Αυτούς λοιπόν τους δύσκολους όπως τους αποκαλείται εσείς μήνες, το προεκλογικό έργο δεν μπορεί να σταματήσει, οφείλει όμως να προσαρμοστεί στις συνθήκες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Επομένως είναι θέμα χρησιμοποίησης άλλων καναλιών για την προσέγγιση των ψηφοφόρων. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε συστηματικά και επιτρέψτε μου να πω ευρηματικά».

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσετε όσον αφορά την παρουσίαση του προγράμματός σας; Θα γίνεται τμηματικά ή σε μια κεντρική εκδήλωση;

«Ήδη από τις 6 Ιουλίου του περασμένου έτους εμείς πρώτοι από όλους τους άλλους συνδυασμούς ανακοινώσαμε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος μας μέσα από μια κεντρική εκδήλωση. Η κοινοποίηση του λοιπόν στους δημότες είναι για εμάς αυτή την στιγμή το κυρίως ζητούμενο, καθώς ο περισσότερος κόσμος δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το τι πρόκειται να κάνει αυτός που ζητάει την ψήφο του, αλλά μένει στα πρόσωπα των υποψηφίων ή άλλες φορές στην επιβράβευση ή στην αποδοκιμασία της απελθούσας δημοτικής αρχής. Εμείς λοιπόν θέλουμε να μάθει ο κόσμος, όχι μόνο για το ποιοι είμαστε, αλλά και για το τι σκεφτόμαστε να πράξουμε ως διοίκηση. Για τον λόγο λοιπόν αυτόν όπως προανέφερα αναζητούσαμε ένα ευρηματικό τρόπο. Αν θα το πετύχουμε, θα δείξει».

Από τη μέχρι τώρα επαφή σας με τους πολίτες ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε;

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος από την στασιμότητα των τελευταίων ετών και από την εικόνα εγκατάλειψης των γειτονιών της πόλης και των χωριών. «Δεν πάει άλλο» είναι αυτό που συζητάνε όλοι. Όσοι με ξέρουν από τα χρόνια της διοίκησης μου στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» είναι εκείνοι που μου λένε «Αναστασία μπες και άλλαξε τα όλα όπως έκανες στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Για όσους πάλι δεν με γνωρίσαν μέσα από τα χρόνια εκείνα, μου ζητάνε να δεσμευθώ ότι θα αλλάξω την εικόνα αυτή. Και θα την αλλάξω. Όχι γιατί δεσμεύτηκα, αλλά γιατί αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπήκα στην διαδρομή αυτήν. Θα το κάνω γιατί πρώτα από όλα το θέλω εγώ».

Το γεγονός ότι είστε η μόνη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, θεωρείτε ότι σας δίνει ένα μεγαλύτερο «ατού» έναντι των συνυποψηφίων σας;

«Είμαι 30 χρόνια στην μάχιμη δικηγορία και σε όλη αυτή την πορεία ποτέ δεν ξεχώρισα άνδρες και γυναίκες συναδέλφους. Ξεχώριζα χαρακτήρες και βεβαίως επαγγελματική ικανότητα. Έτσι θέλω να μου συμπεριφερθούν και οι δημότες της Καβάλας. Όχι σαν μια γυναίκα, αλλά σαν ένα άτομο που μπορεί, όχι μόνο να διοικήσει τον Δήμο, αλλά και να τον οδηγήσει σε μια νέα εποχή».

Θα ζητήσετε ή όχι τη στήριξη κάποιου κόμματος; Αν σας δοθεί θα τη δεχτείτε; «Εμείς ως συνδυασμός οφείλουμε να είμαστε πέρα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Ο καθένας μας έχει τις δικές του και είναι για τον εαυτό του. Οι πεποιθήσεις του συνδυασμού μας είναι αυτά που περιγράφονται στο πρόγραμμα μας. Αυτές πρέπει να κριθούν  από τους πολίτες. Καλούμε λοιπόν όποιον συμφωνεί με αυτές να μας στηρίξει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Αν λοιπόν με αυτά που εμείς πρεσβεύουμε για τον Δήμο αυτόν βρεθούν ένα ή περισσότερα κόμματα να συμφωνούν και να αποφασίσουν να μας στηρίξουν, εννοείται ότι για εμάς θα αποτελούσε τιμή». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...