Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025

Υπάρχει σχέδιο, αλλά το υπονομεύει ο Νετανιάχου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος

Το Ισραήλ έχει πετύχει σπουδαίες νίκες στον πόλεμο με την τρομοκρατία αλλά αυτός ο πόλεμος δεν πρόκειται να τελειώσει αν δεν επέμβουν δυτικές και αραβικές χώρες ως τοποτηρητές της όποιας συμφωνίας.
Το Ισραήλ με ένα ρεσιτάλ δράσεων έχει μετατρέψει κάθε νέο ηγέτη της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ σε μελλοθάνατο. Επιπλέον χτυπώντας θέσεις τους δυστυχώς δολοφονεί αι αθώους – έχουμε φτάσει τους 45.000 νεκρούς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Χαμάς και Χεζμπολάχ δεν έχουν ανάγκη αρχηγών για να δρουν και να εκτοξεύουν πυραύλους. 
Και οι δυο οργανώσεις έχουν μικρές ολιγάριθμες αυτόνομες ομάδες, ακόμα και 5- 10 ατόμων, με πρόσβαση στα όπλα που στέλνει το Ιράν. Και χωρίς αρχηγό πολεμούν όπως μπορούν. Επιπλέον:
1. Δεν τους ενδιαφέρει ο θάνατος αφού θα γίνουν μάρτυρες και θα πάνε στον Παράδεισο.

2. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο θάνατος των χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών, ανήμπορων. Κι αυτοί Παράδεισο πάνε. (Αν τους υπολόγιζαν θα είχαν ήδη συνθηκολογήσει).
Ποιο είναι το σχέδιο λοιπόν;  Αφοπλισμός Χαμας και Χεζμπολάχ σε Γάζα και νότιο Λίβανο. Εγγυήτριες δυνάμεις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβια κ.α. με την παρουσία στρατού. Μεγάλη οικονομική βοήθεια στον Λίβανο για να ανασυγκροτηθεί και μέσω εκλογών να γίνει από όμηρος του Ιράν ένα κανονικό κράτος. Τέλος να συζητηθεί η ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους χωρίς την Χαμάς βέβαια, αλλά με τους μετριοπαθείς Παλαιστίνιους.

Η πρόταση υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα αλλά ο Νετανιάχου την υπονομεύει με την αξίωση του να μπορεί το Ισραήλ να επεμβαίνει στρατιωτικά όποτε θέλει και να είναι ελεύθερος ο εναέριος χώρος του Λιβάνου για τα αεροσκάφη του.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχονται πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα, μη καταβολή τελών κυκλοφορίας και έλλειψης ΚΤΕΟ

Με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας των οδηγών...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: «IRЯINA» της Γιώτας Αργυροπούλου σε πανελλήνια πρώτή!

«…Το όνομα μου είναι Ιρίνα Σεργκέγιεβνα. Tο DNA μου...

Ρήμαξαν την αλιεία οι Τούρκοι ψαράδες      

Γιάννης Μανιός: Χάθηκαν τα κοπάδια σαρδέλας και γαύρου, τα...

Μύθος Νο 2: Γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 4,5%

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στο χθεσινό μου κείμενο περιέγραψα έναν...

Ελέγχεται αυστηρά η πάγια προκαταβολή στα σχολεία

Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες του...

Εξαφανίστηκε 44χρονη από το Παλαιοχώρι Καβάλας

Η LE THI DUNG (Λι Θι Ντόνγκ) 44 ετών,...

Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των εργασιών στη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος

Στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Λυματολάσπης, πλησίον του Χώρου Υγειονομικής...

Ο συντοπίτης μας Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου

Με αισθήματα ανεκλαλήτου χαράς και καυχήσεως εν Κυρίω η...