Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025
Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2025

Να αξιοποιηθεί επιτέλους το ρεσιτάλ της ΕΛΑΣ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος

Δεν μπορεί κανείς παρά να υποκλιθεί στην φοβερή σε έκταση επιτυχία της ΕΛΑΣ να διαλευκάνει, όλες μα όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Μια μικρή εξαίρεση υπάρχει μόνο σε φονικά της μαφίας όπου οι υποθέσεις αυτές έχουν άλλο βαθμό δυσκολίας. Δείτε την τελευταία της επιτυχία: Η δολοφονία του Πολωνού καθηγητή εξιχνιάστηκε τάχιστα με την σύλληψη της συζύγου του και των δραστών. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει καθημερινά δεκάδες εγκληματίες, οι περισσότεροι αφήνονται σε λίγες ώρες ελεύθεροι, παρά το γεγονός ότι έχουν συλληφθεί ξανά και ξανά. Μιλάμε για εγκληματίες που έχουν κάνει βαρύτατα εγκλήματα δεκάδες φορές και αντί να εφαρμόζονται σε βάρος τους αυξανόμενες ποινές, αντιμετωπίζονται όπως κάποιος που έχει καθαρό ποινικό μητρώο και παρανόμησε για πρώτη φόρα.

Αυτή η αδιανόητη πρακτική έχει δυο σοβαρές συνέπειες (και θυμίζω ότι έχω επανειλημμένα γράψει γι αυτό): 

Η ΠΡΩΤΗ: Το έγκλημα δεν περιορίζεται αντιθέτως αυξάνεται αφού οι κατά συρροή παραβατικοί δεν ανησυχούν και να τους πιάσουν, πάλι έξω θα είναι.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Οι σπουδαίες επιδόσεις της ΕΛΑΣ ακυρώνονται, όταν με πολύχρονο κόπο συλλαμβάνονται συμμορίτες δέκα και είκοσι φορές και τους βλέπουν έξω. Δηλαδή πρέπει σύντομα να τους ξανασυλλάβουν, αφού σίγουρα θα παρανομήσουν! 

Παντού στις πολιτισμένες χώρες οι κατά συρροή εγκληματίες αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινές ακόμα και για ένα πταίσμα. Ένας καυγάς σε μπαρ, μια οδήγηση μεθυσμένος είναι αρκετό να μπει μέσα για χρόνια. Το μήνυμα είναι: Γίνε νόμιμος αλλιώς θα έχεις μόνο πολύχρονη φυλάκιση.

Τέλος μόνο γελοίος είναι ο νόμος που λέει πως αν ο εγκληματίας επιστρέψει τα κλεμμένα δεν πάει καν στο δικαστήριο! Ποιος ανεγκέφαλος το σκέφτηκε;

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι είναι ο απινιδωτής και πώς να επιλέξω τον κατάλληλο;

Ο αυτόματος απινιδωτής (AED) είναι μια ιατρική συσκευή, η...

Μηδενίζονται οι χρεώσεις σε συναλλαγές από ΑΤΜ και θεσπίζεται εθνικό πλαφόν

Τον μηδενισμό σειράς χρεώσεων για τις συναλλαγές μέσω ATM,...

Διαμαρτυρία του Δήμου Θάσου για την αναστολή των πτήσεων από Αθήνα προς Καβάλα και αντίστροφα

Έπειτα από την απόφαση της αναστολής του πρωινού δρομολογίου...

Ποια Ανδρικά Γυαλιά Ηλίου Είναι στη Μόδα

Η μόδα διαρκώς αλλάζει και κάθε χρόνο έρχονται διαφορετικά...

Πέθανε ο πρώην δασάρχης Καβάλας Κωνσταντίνος Τσαλαγράδας

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο...

Πολλοί εκτεθειμένοι, ένας κερδισμένος από την υπόθεση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ

Γράφει ο Μιχάλης Λυχούνας Οι εξελίξεις στην υπόθεση της επιλογής...

Καβάλα: 68χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Tα Πιο Ωραία Καφτάνια: Ένα Ταξίδι στην Ιστορία και το Στυλ

Τα πιο ωραία καφτάνια δεν είναι απλά ρούχα. Είναι...