Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025

Έργο Τσίπρα η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ όπως την ζούμε

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται εξ αιτίας του Τσίπρα. Ότι βλέπετε είναι δικό του έργο. Σε προηγούμενο κείμενο μου είχα εξηγήσει ότι ποτέ δεν πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3,5% στο 36%, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ο Τσίπρας εισέπραξε λόγω της οργής μέσα στην κρίση, ότι και Καμμένος που πήγε στο 11%, ο Λεβέντης του 4,5%, ο Θεοδωράκης του 6%, ακόμα και η Χρυσή Αυγή του 7,5%.
Τι συνέβη μετά την κρίση; ΟΛΟΙ αυτοί χάθηκαν. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα από αυτά που ευεργετήθηκαν από τις συγκυρίες. Υπάρχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που απλώς επιστρέφει βίαια στα ποσοστά του πριν κρίσης. Ποια είναι η ευθύνη Τσίπρα; Ότι ενώ κέρδισε το τζόκερ του 36% χωρίς καν να το αγοράσει, στον δρόμο το βρήκε, ξαναέγινε φτωχός.
Ο Τσίπρας απέτυχε με την προίκα του 36% αλλά και του 31,5% του 2019, να φτιάξει ένα κόμμα που να επικοινωνεί με τον πολίτη, να εκπροσωπείται σε Δήμους, Επιμελητήρια και φορείς, να έχει ρηξικέλευθες θέσεις για να αντιμετωπιστούν οι διαχρονικές παθογένειες της χώρας. Ένα κόμμα με σοβαρά στελέχη και σπουδαίες απόψεις για όλα.
Όχι μόνο ποτέ δεν έφτιαξε κόμμα αλλά μονίμως ήταν τοξικός, υβριστής, υπερασπιστής του “εμείς και οι άλλοι”, δηλαδή ακραία διχαστικός. Έκανε κακό όχι μόνο στην χώρα, αλλά και στο κόμμα του. Και τώρα βλέπουμε την κατεδάφιση από τα ίδια τα στελέχη του.
Κρατήστε δυο δεδομένα: Το πρώτο: Ο Τσίπρας δεν θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει πολιτικά στα μεγαλεία που έζησε. Είναι ανίκανος, απεδείχθη. Ένας απλός βουλευτής θα παραμείνει που θα κρύβεται, Αν μπορεί θα βγάζει και κανένα λόγο. Το δεύτερο: Όλος ο καυγάς σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται για την κρατική επιχορήγηση, το κτήριο της Κουμουνδούρου, τα κομματικά ΜΜΕ, την προβολή. Δεν υπάρχει ίχνος ιδεολογικής διαφοράς, κανείς δεν εκπροσωπεί τίποτε σοβαρό.
Όποιος και να πάρει το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Τσίπρας: Επιστροφή σε μονοψήφιο ποσοστό και οριστική απώλεια του τζόκερ που βρήκε στον δρόμο ο Τσίπρας αλλά, όπως είπαμε, ξαναέγινε φτωχός.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρήμαξαν την αλιεία οι Τούρκοι ψαράδες      

Γιάννης Μανιός: Χάθηκαν τα κοπάδια σαρδέλας και γαύρου, τα...

Μύθος Νο 2: Γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 4,5%

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στο χθεσινό μου κείμενο περιέγραψα έναν...

Ελέγχεται αυστηρά η πάγια προκαταβολή στα σχολεία

Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες του...

Εξαφανίστηκε 44χρονη από το Παλαιοχώρι Καβάλας

Η LE THI DUNG (Λι Θι Ντόνγκ) 44 ετών,...

Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των εργασιών στη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος

Στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Λυματολάσπης, πλησίον του Χώρου Υγειονομικής...

Ο συντοπίτης μας Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου

Με αισθήματα ανεκλαλήτου χαράς και καυχήσεως εν Κυρίω η...

Εκτροπή – ανάφλεξη αυτοκινήτου με έναν νεκρό

Την 9-10-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό...

ΕΚΑΒ: Από προσωπικό κάτι γίνεται, αλλά «ασθενούν» τα ασθενοφόρα

Την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το προσωπικό στο...