Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Τι θα πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι αν προκύψει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα; (του Γιώργου Γιαγκουδάκη) – ΒΙΝΤΕΟ

Ημέρα:

Σήμερα θα μιλήσω για ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες. Συγκεκριμένα θα απαντήσουμε στο ερώτημα: τι θα πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι – πατέρες ή μητέρες αν προκύψει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, που φέρνει ρήξη στις σχέσεις της οικογένειας.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας, ειδικός για διαζύγια και οικογενειακό δίκαιο και σας ενημερώνω πάνω σε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα οικογενειακού δικαίου.

Με την εμπειρία που αποκόμισα από τα 30 και πλέον χρόνια μάχιμης δικηγορίας, η γνώμη μου πάνω στο θέμα αυτό είναι ότι δεν πρέπει ο σύζυγος – πατέρας ή η σύζυγος – μητέρα με κανέναν τρόπο να μείνουν σε αδράνεια. Θα πρέπει να δουν το πρόβλημα κατάματα και να προσπαθήσουν με επικοινωνία και καλή διαθεση ενδεχομένως και με βοήθεια ειδικών οικογενειακών συμβούλων να το λύσουν και μάλιστα όσο το δυνατό πιο σύντομα. Το να βάλουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αυτό δεν είναι λύση.

Εάν όμως παρ’ όλες τις προσπάθειες τους δεν μπορούν να βρουν μία αμοιβαία κοινά αποδεκτή λύση και υπάρχουν μάλιστα συμπεριφορές με τις οποίες προσβάλλονται σοβαρά τα οικογενειακά δικαιώματα των συζύγων ή ανηλίκων τέκνων της οικογένειας τότε θα πρέπει ο/η θιγόμενος/νη σύζυγος να προσφύγει αμέσως στη δικαιοσύνη. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου από πολύ νωρίς να ζητήσουν οι σύζυγοι νομική συμβουλή και καθοδήγηση από ειδικό δικηγόρο οικογενειακού δικαίου για νομική κάλυψη.

Δεν πρέπει ο θιγόμενος σύζυγος ή η θιγόμενη σύζυγος να αφήσει να περάσει ο χρόνος άσκοπα, αλλά να επιδιώξει από νωρίς, όταν συντρέχει κατεπείγον, να εξασφαλιστεί με μία απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για να μπορεί να απολαύσει προσωρινά τα νόμιμα δικαιώματά του. Σε περίπτωση που συντρέχει εξαιρετικά λίαν επείγουσα περίπτωση θα μπορούσε ο/η σύζυγος να ζητήσει με την σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων ή την έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση άσκησης κυρίας αγωγής μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο τουλάχιστον για την έκδοση οριστικής απόφασης και πολύ περισσότερο για την τελεσιδικία της απόφασης αυτής. Όταν υπάρχει αδιέξοδο σε οικογενειακές διαφορές, διότι η άλλη πλευρά δεν έχει καμία διάθεση συμβιβασμού, η καθυστέρηση και η αδράνεια λειτουργεί σε βάρος εκείνης της πλευράς – μέλους οικογενειας, που προσβάλλονται τα δικαιώματά του. Ο χρόνος είναι χρήμα, δηλαδή είναι πολύτιμος, διότι εν προκειμένω η αδράνεια μπορεί κυριολεκτικά να σημαίνει απώλεια ενδεχομένως απαιτήσεων διατροφών ή άλλων νομίμων απαιτήσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Mε εκτίμηση
Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας
Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...