Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025

Οι ΜΚΟ που καταστρέφουν την Ελλάδα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Στην Ιταλία είχε παρατηρηθεί έναν μάλλον αξιοπερίεργο φαινόμενο. Από έρευνες των αρχών βρέθηκε ότι οι λεγόμενες ανθρωπιστικές οργανώσεις έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε μεταναστευτικές ροές. Συγκεκριμένα, το 2017 όταν 181.436 λαθρομετανάστες  εισέβαλλαν στην Ιταλία προερχόμενοι από το λιβυκό πέλαγος και οι 181.436 ήταν «διασωθέντες» των «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ.

Ο τρόπος διάσωσης είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της υπόθεσης. Τα σκάφη-βάρκες με τους λαθρομετανάστες βγαίνουν λίγο έξω από τα 12 μίλια των χωρικών υδάτων της Λιβύης. Μόλις συμβεί αυτό, εμφανίζονται οι φιλανθρωπικές ΜΚΟ με τα δικά τους πλοία και «διασώζουν» τους λαθρομετανάστες μεταφέροντας τους τα υπόλοιπα 290 μίλια μέχρι την Σικελία. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός διακίνησης λαθρομεταναστών με μια γενναία «χορηγία» του φορολογούμενου. Οι γερμανικές ΜΚΟ είχαν την δυναμικότερη παρουσία με έξι πλοία με μηνιαίο κόστος 375.000 ευρώ και ετήσιο κόστος κάπου τα 4.500.000 ευρώ.

Δεν θα έπρεπε να μας δημιουργήσει έκπληξη το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες οργανώσεις λειτουργούν με μια και μοναδική αποστολή, να αυξήσουν και να διευκολύνουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Πρόκειται περί αριστερών οργανώσεων που απλά έχουν βρει ένα νέο τρόπο προβολής και δράσης μεταμφιεζόμενες σε πολιτικά ουδέτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις – δημοσία δαπάνη φυσικά.

Δεν είναι τυχαίο που οι εισαγγελικές αρχές διακρίβωσαν την δράση ελληνικής ΜΚΟ ERCI η οποία δρούσε «τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.» Οι εμπλεκόμενοι «συμμετέχοντας σε κλειστές – κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν -σε χρόνους καθοριστικούς- πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές.»

Παρακολουθούσαν τις ελληνικές αρχές και την Frontex, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με πλαστογραφημένες πινακίδες και μεταξύ πολλών άλλων ανδραγαθημάτων «παρείχαν άμεση συνδρομή σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών καθώς ενεργώντας με πρόθεση διευκόλυναν την κατ’ επάγγελμα και συνήθεια διακίνηση μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών.»

Η διαφθορά είναι ίσως το μικρότερο κακό με τις ΜΚΟ. Η ανθελληνική και αντιευρωπαϊκή δράση τους είναι που θα έχει τις καταστροφικές συνέπειες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Όταν μια άλλη ΜΚΟ ζήτησε την αποκαθήλωση σταυρού σε παραλία γιατί ενοχλεί τους αλλόθρησκους, ήταν ένα ακόμα συμβάν που φανερώνει τις ιδεολογικές τους εμμονές. Για αυτές τις ομάδες ακραίων αριστερών ο ελληνικός πολιτισμός και γενικότερα ο ευρωπαϊκός είναι ένα καρκίνωμα για την ανθρωπότητα. Ό,τι δεν μπορούν να πετύχουν μέσω των αλλαγών στο σύστημα της εκπαίδευσης, προσπαθούν να το επιτύχουν με μια απροκάλυπτη αλλαγή πληθυσμού. Και εδώ ξανά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι αριστεροί, αλλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι στα ΜΜΕ και την πολιτική τάξη που τους ενισχύουν και τους διευκολύνουν ποικιλοτρόπως.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νοσοκομείο Καβάλας: Οι παραιτήσεις γιατρών είναι πια πάνω στο τραπέζι

Γιώργος Τεπελόπουλος: Αυτά ούτε στην επιστράτευση γίνονται / Δεν...

ΕΦΚΑ εδώ; Μου δίνετε ένα χαρτί σας, να το πάω στον… ΕΦΚΑ; 

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Πρόσφατα έδωσα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για...

Δικαιωμένος από την δικαστική απόφαση δηλώνει ο Κυριάκος Σταυρίδης

Για την αθώωσή του σχετικά με την υπόθεση του...

Σεισμός έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Ελπίζουν σε ένα πάρα πολύ δυνατό τριήμερο στη Θάσο

Γιάννης Μαρκιανός: Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται την περιοχή μας «Τα μηνύματα...

Κλειστή η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου της Καβάλας

Από τον ΝΟΘΑΚ ανακοινώνονται τα εξής: Ενημέρωση σχετικά με το...

Λεωνίδας Παππάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα το βρουν μπροστά τους οι αγρότες

«Η κυβέρνηση επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνει τίποτα /...

Το ποιοτικό χάος μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτικών καναλιών

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Παρακολούθησα την εκπομπή ΦΑΣΜΑ στην κρατική...