Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Με ένα καθαρά ταξικό νομοσχέδιο χτυπούν τους αδύναμους…»

Ημέρα:

spot_img

Όνειδος, χαρακτήρισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η βουλευτής Δράμας του «Κινήματος Αλλαγής», Χαρά Κεφαλίδου, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, που ψηφίστηκε στη Βουλή τη Δευτέρα (15/1).

«Αυτό που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, είναι ένα όνειδος 1.500 σελίδων, 400 άρθρων, για το οποίο πραγματικά χρειάστηκε να κάνουμε ομάδες εργασίας οι βουλευτές μεταξύ μας για να μπορέσουμε να το διαβάσουμε, πόσο μάλλον για να κατανοήσουμε τι πραγματικά περιέχει. Στην πορεία θα φαίνονται τα γκρίζα και σκοτεινά σημεία αυτού του νομοσχεδίου», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Κεφαλίδου.

«Μ’ ένα καθαρά ταξικό νομοσχέδιο χτυπούν τους αδύναμους…»

«Απ’ ό,τι φαίνεται το 2018 θα είναι μια χρονιά εξίσου δύσκολη με την προηγούμενη, παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των κυβερνώντων να μας πείσουν ότι τελειώνει τον Αύγουστο όλη αυτή η περιπέτεια των μνημονίων. Μιλάνε για καθαρή έξοδο, ένα αφήγημα που κανείς πια δεν μπορεί να πιστέψει κι από την άλλη μ’ ένα καθαρά ταξικό νομοσχέδιο χτυπούν τους αδύναμους, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τους καταναλωτές και τους πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να μπορέσουν να επιβιώσουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια η βουλευτής Δράμας.

«Ούτε οι αριθμοί, ούτε και οι άνθρωποι μπορούν να προκόψουν με τέτοιες επιλογές»

Αναφερόμενη πιο αναλυτικά στο πολυνομοσχέδιο, η Χαρά Κεφαλίδου σημείωσε: «Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα καζίνο, οι διατάξεις για απαλλαγές από πρόστιμα και επιβαρύνσεις σε επιχειρήσεις που ακόμη δεν ξέρουμε ποιες είναι, τα όσα κάνει με το Κτηματολόγιο, το ότι πλήττεται η εργασία με το άρθρο των απεργιών και οι περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα, ενώ το νούμερο ένα εθνικό μας πρόβλημα είναι το δημογραφικό, δείχνουν ότι ούτε οι αριθμοί, ούτε και οι άνθρωποι μπορούν να προκόψουν με τέτοιες επιλογές».

«Το success story που προσπαθεί να χτίσει ο κ. Τσίπρας απέχει πάρα μα πάρα πολύ από την πραγματικότητα…»

«Η υπερφορολόγηση έχει φτάσει τους πολίτες στα όριά τους και τελικά το μνημόνιο δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, αφού ακόμη κι αν απαλλαγούμε στα χαρτιά, θα είναι τέτοιες οι υποχρεώσεις και η προσπάθεια που πρέπει να γίνει απ’ όλους μας που δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε. Άρα το success story που προσπαθεί να χτίσει ο κ. Τσίπρας απέχει πάρα μα πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Να προσθέσουμε και τους πλειστηριασμούς που είναι το αδύνατο σημείο της κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται πραγματικά σε νευρική κρίση σε σχέση μ’ αυτή την υπόθεση. Το θέμα των πλειστηριασμών θα κυριαρχήσει όλη την υπόλοιπη περίοδο. Κινδυνεύουν Έλληνες πολίτες να χάσουν την πρώτη κατοικία τους», ανέφερε σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο η βουλευτής Δράμας του «Κινήματος Αλλαγής».

Καμία επίσημη πρόταση από την κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων

Στη διάρκεια των δηλώσεών της, η κ. Κεφαλίδου αναφέρθηκε και στις διεργασίες για την ονομασία των Σκοπίων.

«Για να μπορέσει όλα τα παραπάνω να τα περάσει όσο το δυνατό πιο ανώδυνα, το μεγάλο στρατήγημα της κυβέρνησης ήταν να ρίξει στην καθημερινή συζήτηση και το όνομα με το οποίο θα ενταχθεί η γειτονική χώρα των Σκοπίων το καλοκαίρι στο ΝΑΤΟ. Βολεύει πάρα πολύ ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα ο κ. Τσίπρας, μόνο που αυτός ο τρόπος είναι εθνικά επιζήμιος. Η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει επίσημα την πρότασή της, αλλά στρέφεται και κατά της αντιπολίτευσης και ζητά απ’ αυτήν θέση. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά! Πώς να καθίσεις σ’ ένα τραπέζι ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κυβερνητική πρόταση;», τόνισε αρχικά για το θέμα η βουλευτής Δράμας.

«Δεν είναι νοητό κυβέρνηση να προσέρχεται με δυο θέσεις και να ζητά από την αντιπολίτευση να τη σώσει…»

«Είναι αδιανόητο απ’ την άλλη, χωρίς καμιά πρόταση και λύση, να έχεις τον συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας να δυναμιτίζει όλη αυτή την προσπάθεια που υποτίθεται ότι κάνει η κυβέρνηση και να λέει ότι δεν δέχεται σύνθετη ονομασία με τη λέξη «Μακεδονία». Από την άλλη να δηλώνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Κοτζιά, ο οποίος ακριβώς αυτή τη λύση προωθεί. Ο ίδιος ο ΥΠ.ΕΞ. να στρέφεται κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας και να μιλά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, όταν η ίδια η Εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπος έχουν δηλώσει ότι είναι κατά των συλλαλητηρίων και μ’ αυτή την έννοια είναι εν δυνάμει σύμμαχος στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Δεν είναι νοητό κυβέρνηση να προσέρχεται με δυο θέσεις και να ζητά από την αντιπολίτευση να σώσει την κυβέρνηση», συμπλήρωσε η Χαρά Κεφαλίδου.

«Χρειάζεται να μιλήσουμε με όρους αλήθειας – Δεν βοηθούν οι κορώνες»

«Δεν ξέρω αν αυτή είναι η ευκαιρία που χρειαζόμαστε για να λύσουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει τόσα χρόνια σε εκκρεμότητα, όμως αν είναι η λύση να προέλθει από ανεύθυνους και επιπόλαιους χειρισμούς και να φτάσουμε στα χειρότερα, τότε πραγματικά συνιστώ ψυχραιμία και να πέσουν λίγο οι τόνοι γιατί αυτή τη στιγμή και με το συλλαλητήριο που ξεκινά την Κυριακή και φυσικά είναι ελεύθερος να συμμετάσχει όποιος θέλει, όλο αυτό δημιουργεί περισσότερο θόρυβο. Όσο κι αν οι κορώνες εντυπωσιάζουν, έχω την εντύπωση ότι δεν βοηθούν στην επίτευξη της λύσης. Χρειάζεται να μιλήσουμε με όρους αλήθειας και να υπάρξει μια εθνική στάση, την οποία για να υπάρξει πρέπει πρώτα απ’ όλα να την αποκτήσουμε μεταξύ μας. Αυτό όμως δεν έχει γίνει εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης», επισήμανε σχετικά η κ. Κεφαλίδου.

Να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις από τα Σκόπια για την αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού και προπαγάνδας

Παρουσιάζοντας, τέλος, τη θέση του κόμματός της για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, η βουλευτής Δράμας υπογράμμισε: «Η θέση του «Κινήματος Αλλαγής» είναι αυτή που είχαμε χαράξει τόσα χρόνια και μιλά για σύνθετη ονομασία, erga omnes, γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν σταματάμε όμως μόνο στο όνομα. Πρέπει να συνοδεύεται και από ρητές δεσμεύσεις για να αποτρέπονται ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας όλων όσων συμφωνηθούν. Αλίμονο, δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή η χώρα θα διακινεί τα προϊόντα της, πως θα ονομάζεται η γλώσσα τους, πως θα λέγεται ο κάθε πολίτης. Υπάρχουν πολλά που πέρα από την ονομασία του κράτους συνδέονται με το συνταγματικό κομμάτι αυτής της επιλογής κι εκεί πρέπει να είμαστε με όρους αλήθειας απέναντι στον κόσμο και φυσικά προτάσσοντας πάντα το εθνικό συμφέρον».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...