Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Πιέσεις για παράταση των δρομολογίων Καβάλας – Θάσου

Ημέρα:

spot_img

Δεδομένη θεωρεί την παράταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης (12/9).

Η παράταση, εκτιμά ο κ. Μαρκόπουλος, θα δοθεί ακόμη κι αν δεν υπάρξει η πλήρης συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις πορθμειακές γραμμές, ειδικότερα δε σε αυτή Πρίνου – Καβάλας («Όσιος Δαυίδ», «Νικητής», Α.Ν.Ε.Θ. και Ν.Ε.Κ).

Η Π.Ε. Καβάλας απαιτεί δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

«Είναι γνωστό ότι ξεκίνησε από νωρίς μια προσπάθεια, ώστε να ενημερωθεί το Σ.Α.Σ. και το υπουργείο Ναυτιλίας, ότι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας απαιτεί την ύπαρξη δρομολογίων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, του ντόπιου, αλλά και των τουριστών. Όταν το υπουργείο πήρε την τελευταία επιστολή μου, την κοινοποίησε στις δύο ναυτιλιακές εταιρείες, που διαφωνούν με την παράταση των δρομολογίων για το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου, ζητώντας την άποψή τους. Την περασμένη Παρασκευή έγινε μια σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Καβάλας, όπου κι εκεί δεν προέκυψε κάποιο συμπέρασμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα (Τρίτη) το υπουργείο επανήλθε με νέα επιστολή προς αυτές τις δύο εταιρείες (συμφερόντων Φιλιάγκου). Πραγματικά δεν κατανοώ για ποιο λόγο πρέπει να συμφωνούν και οι τέσσερις εταιρείες για να επιτευχθεί η εν λόγω παράταση», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Αν δεν εκδοθεί απόφαση παράτασης των δρομολογίων ο κ. Μαρκόπουλος θα επανέλθει με νέα επιστολή

«Με τις συνεχόμενες αρνήσεις χάνεται χρόνος. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι τα δρομολόγια από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα παραταθούν και είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παράταση αυτή θα πρέπει να γίνει γνωστή και να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δεν μπορεί να παίζουμε με τον τουρισμό ή με θέματα που μπορεί να έχουν σημαντική επίπτωση στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια. Αν δεν εκδοθεί απόφαση, που θα παρατείνει τα δρομολόγια, θα επανέλθω κι αύριο το πρωί (Τετάρτη) με έγγραφες παρεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίσω αυτή την παράταση για το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς είναι αναγκαία. Ο καιρός περνά και με έναν αμείλικτο ρυθμό, χωρίς να υπολογίζει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες εκ του μακρόθεν εφαρμόζει το Σ.Α.Σ.», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η επιχείρηση Prosperity Guardian

Γράφει ο Χρήστος Ευαγγέλου Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και...

«Χοροδράσεις» σε διάφορα σημεία της Καβάλας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι "Χοροδράσεις" που διοργάνωσε το Σάββατο...

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Καβάλας

Τα σημαντικά οδικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, σιδηροδρομικά, λιμενικά και κτιριακά...

Έξι (6) “Μάχες” που δίνει ο χωρισμένος πατέρας. Πώς να βγει νικητής!

Αν είσαι χωρισμένος πατέρας τότε σίγουρα το βίντεο αυτό...

Εκλογές ΤΕΕ: Το στοίχημα είναι η συμμετοχή πριν, αλλά και μετά τις εκλογές

Απόστολος Παυλίδης: Θέλουμε συμμετοχή και μετά τις εκλογές /...

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές...

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...