Δήλωση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας – Θάσου έκανε το πρωί της Παρασκευής (27/10) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Σ’ αυτήν, για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι το Σ.Α.Σ. είναι σαφές πλέον ότι δεν μπορεί να χειρίζεται το θέμα της ρύθμισης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ενώ κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να τηρήσει την υπόσχεσή του για επιστροφή της αρμοδιότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η λύση δεν κοστίζει – Απαιτείται μια γενναία απόφαση από την πολιτεία

«Εκείνο το οποίο αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο είναι ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα. Παρακολουθούμε ατέρμονες συζητήσεις, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε κανένα αποτέλεσμα. Προβληματίζομαι σε πολλά σημεία από αυτά που παραλάβαμε πρόσφατα. Νομίζω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι η συγκοινωνιακή σύνδεση Καβάλας – Θάσου. Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά λύνοντας το θέμα. Η λύση του δεν κοστίζει ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Απαιτείται μια γενναία απόφαση την οποία ο κ. υπουργός μας την έχει υποσχεθεί δυο φορές, αλλά δεν την έχει υλοποιήσει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μαρκόπουλος.