Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Υπηρεσία κινητικότητας για άτομα με προβλήματα όρασης

Ημέρα:

spot_img

Η υπηρεσία κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων για την καθημερινή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία όρασης, διατίθεται πλέον δωρεάν προς τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας από την 1η Οκτωβρίου.

Αυτό έγινε γνωστό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/10), από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας Μάκη Κρεμύδα και την εκπαιδεύτρια κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων Παναγιώτα Πάνου.

«Ευελπιστούμε η κ. Πάνου να βοηθήσει τα μέλη μας να δραστηριοποιούνται, να εκπαιδευτούν και να γίνουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας»

«Όταν μιλάμε για προσανατολισμό εννοούμε το να ξέρουμε που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε στον προορισμό μας. Η κινητικότητα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις τεχνικές και τις δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσουμε κατά την μετακίνησή μας και κυρίως τη σωστή χρήση του λευκού μπαστουνιού από τα άτομα με πρόβλημα όρασης. Οι δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που εκτελούμε καθημερινά, όπως αναγνώριση και χρήση κερμάτων και χαρτονομισμάτων ευρώ, χρήση οικιακών συσκευών, προσωπική υγιεινή, νοικοκυριό, οργάνωση χώρου, μαγείρεμα κλπ. Αυτή η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όλα τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών είτε με μερική, είτε με ολική απώλεια όρασης. Η εκπαίδευση είναι εξατομικευμένη, δηλαδή κάθε φορά εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις επιθυμίες και ανάγκες του ατόμου, ενώ διάρκεια της εκπαίδευσης φτάνει μέχρι και 6 μήνες με δυο δίωρα μαθήματα την εβδομάδα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις της η Παναγιώτα Πάνου.

«Ευελπιστούμε όλο το επόμενο διάστημα που θα είναι στην περιφερειακή μας ένωση η κ. Πάνου να βοηθήσει τα μέλη μας να δραστηριοποιούνται, να εκπαιδευτούν και να γίνουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε από την πλευρά του ο Μάκης Κρεμύδας.

Εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας λευκού μπαστουνιού στην Καβάλα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που προγραμματίζει ο σύλλογος για τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας λευκού μπαστουνιού, η οποία θα γίνει στην Καβάλα στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Ερυθρού Σταυρού και Δαγκλή, μπροστά από το ξενοδοχείο Ωκεανίς, όπου υπάρχουν τα συστήματα ηχητικής σήμανσης για τα άτομα με αναπηρία όρασης.

«Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας που γίνονται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε και την εκπαιδεύτρια κινητικότητας, δεξιοτήτων και προσανατολισμού, την κ. Πάνου που έχουμε στην περιφερειακή ένωση κάτι που προσπαθούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, η παρουσία της οποίας θα δώσει μια ιδιαίτερη διάσταση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του συλλόγου μας προς τα μέλη μας», επισήμανε ο κ. Κρεμύδας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας ανέφερε ότι συνεχίζονται τα μαθήματα Braille με δυο τμήματα για όλο το επόμενο διάστημα μέχρι τέλος του χρόνου όπως είναι προγραμματισμένο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης για να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν σε γραφή και ανάγνωση Braille.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...