Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Παιχνίδια εσωτερικής υπονόμευσης (του Μανώλη Κοττάκη)

Ημέρα:

Άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην εφημερίδα «Εστία»

ΟΙ ΜΕΡΕΣ που διανύουμε είναι κρίσιμες

Όχι μόνο γιατί στο έδαφός μας αντιμετωπίζουμε, όπως όλος ο πλανήτης, την εσωτερική απειλή του κορωνοϊού. Αλλά διότι η γείτων Τουρκία τίθεται αργά αλλά σταθερά σε τροχιά πολιτικής αποσταθεροποίησης. Ο Ερντογάν χάνει σε όλα τα μέτωπα. Στην Συρία από τους Ρώσσους. Στον Έβρο από εμάς. Στο Αιγαίο από εμάς. Στην Ανατολική Μεσόγειο από τους Γάλλους, το ΝΑΤΟ και εμάς. Αναφέρομαι στο επεισόδιο με το τουρκικό Ro-ro πλοίο ”Pray” που φορτωμένο με αντιαρματικά όπλα προοριζόμενα για το καθεστώς Σάρατζ αναγκάστηκε να κάνει ”μεταβολή” και να γυρίσει σε τουρκικό λιμάνι μετά και από ελληνική αντίδραση.

Ο Ερντογάν άρχισε τέλος να χάνει στο εσωτερικό του όπου αμέλησε να λάβει εγκαίρως μέτρα και οι άνθρωποι πέφτουν καθημερινά σαν τα κοτόπουλα κτυπημένοι από τον κορωνοιό στα πεζοδρόμια μέσα στις πόλεις. Η αντίδρασή του έως τώρα είναι σπασμωδική. Καρατόμησε τον υπουργό Μεταφορών (!) έδωσε εντολή να μην αναγράφεται σε όλα τα πιστοποιητικά η αληθής αιτία θανάτου (δες σχετικό δημοσίευμα στα Turkika Nea. Gr) ανοίγει ομαδικούς τάφους έξω από την Πόλη για να πετάξει τους νεκρούς. Ωστόσο η νευρικότητα του βρίσκεται στο απόγειο .Τίποτε δεν του βγαίνει. Οι κορδακισμοί του υπουργού Εσωτερικών Σοιλού ότι θα επιστρέψουν οι μετανάστες στον Έβρο αυτό δείχνουν. Απειλούν ενώ ξέρουν ότι δεν θα το ξανακάνουν.

Ωστόσο ο παράγων Ερντογάν αποτελεί μέρος της δικής μας εσωτερικής εξίσωσης. Η Ελλάς δεν βρίσκεται έως αυτή την στιγμή στην ατζέντα των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της υφηλίου επειδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε ακαριαίες αποφάσεις τις οποίες υπηρετούμε μέχρι ώρας, λαός και κρατικός μηχανισμός. Ο Ερντογάν –ας μπούμε στα παπούτσια του- δεν το αντέχει αυτό. Και βεβαίως δεν αντέχει τις ήττες του. Εν μέσω κορωνοϊού αναρτά συντεταγμένες στον ΟΗΕ, αποπειράται να στείλει όπλα στην Λιβύη, κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά και τον Έβρο, επιμένει με παράνομους κορωνόπληκτους μετανάστες στο Αιγαίο. Αναζητά στην ουσία μείζονα αντιπερισπασμό , έως και αναμέτρηση, για να ξεφύγει από τον κλοιό του κορωνοϊού που του προκαλεί πνιγηρή πολιτική δύσπνοια. Αυτή την κρίσιμη ώρα λοιπόν που εμείς όπως ψιθυρίζεται σε στρατιωτικούς κύκλους ”τους τρίβουμε την μούρη μετά από καιρό” , αυτή την ώρα που του στερούμε επιχειρήματα με τις συλλήψεις ενόπλων τρομοκρατών στο κέντρο της Αθήνας, εμείς δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που να επιτρέπουν στους Τούρκους να πανηγυρίζουν για πράγματα που δεν επέτυχαν ποτέ.

Η στήλη γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε γύρω από την υποτιθέμενη παραβίαση τουρκικών μαχητικών στις 25 Μαρτίου, τα οποία σύμφωνα με τηλεγράφημα κρατικού μέσου ενημέρωσης πέταξαν έως την Καβάλα, εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου. Θα το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Παιχνίδια εσωτερικής υπονόμευσης πολιτικής και ενδεχομένως εξοπλιστικής από ποικίλους κύκλους στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας της χώρας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά αυτή την ώρα. Εάν ο Ερντογάν πήρε το κεφάλι του υπουργού Μεταφορών για τον κορωνοϊό διερωτώμαι τι θα έπρεπε να γίνει εδώ για κάποιον που υποστήριξε ότι μίλησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πως εκείνος δήθεν του επιβεβαίωσε ότι οι Τούρκοι έφθασαν στην Καβάλα και πως κατόπιν αυτού το μετέδωσε, ενώ τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη ποτέ. Ούτε έφθασαν μαχητικά, ούτε του μίλησε κανείς.

Aυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι πως με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου πέταξαν εκείνη την μέρα πάνω από την Καβάλα , την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη , την Αθήνα, την Πάτρα, τα Χανιά ελληνικά μαχητικά F16 (πάνω από 35 ελληνικές πόλεις συνολικά ). Εκείνο που συνέβη είναι ότι ο Τούρκος απογειώθηκε ”κουτσός” για αερομαχία, ένα από τα δύο τουρκικά που ”σηκώθηκαν” για τον Έβρο χάλασε, δεν απογειώθηκε και απογειώθηκε μετά από δέκα λεπτά (αιώνας στην αεροπορία) άλλο. Αυτό που συνέβη ήταν ότι τα μαχητικά μας που απογειώθηκαν από την Σκύρο τους έβγαλαν ”καροτσάκι” έξω από τον εναέριο χώρο μας, ούτε με κυάλια δεν είδαν την Καβάλα.

Στόχος μας εν προκειμένω είναι να προστατεύουμε τις νίκες μας. Όχι να τις εμφανίζουμε ως ήττες και να βγάζουμε τα μάτια μας αναιτίως. Μην ελπίζει κανείς πως η αναμπουμπούλα είναι ευκαιρία. Δεν είναι. Καταγράφουμε τα τελευταία ”διαδικτυακά” τελεσίγραφα σεσημασμένων που υποδεικνύουν στον Πρωθυπουργό μέσα στο πικ της κρίσης να αλλάξει τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (και τους Βασίλη Κικίλια- Στέλιο Πέτσα), θεωρούμε το ολιγώτερο λάθος αυτή την τακτική και με την φωνή που διαθέτουμε αν χρειαστεί θα φωτίσουμε τα παιχνίδια. Αδιανόητο σε καιρό παγκόσμιας και εθνικής κρίσης να υπονομεύεται ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της χώρας.

ΥΓ Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων δεν αναφερόμαστε σε καταξιωμένους του χώρου μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...