Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τραγωδία στη Λεκάνη: Το σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το διπλό φονικό...

Έγκλημα στην Λεκάνη: Ποια ήταν η 31χρονη Γερμανίδα μητέρα

Σοκ προκαλεί η διπλή άγρια δολοφονία στην...

«Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει», λέει ο Δικηγόρος της 30χρονης

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας,...

Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβέρνησε δεύτερη φορά

spot_img

Ακολούθησε μας

του Σπύρου Κύρου

Η τετραετία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε από λανθασμένη διαχείριση και σφάλματα σε πολλούς τομείς, που απέδειξαν πως ο ελληνικός λαός απρόσεκτα και από αντίδραση μόνο επέλεξε το κόμμα αυτό για να ηγηθεί. Στο άρθρο αυτό θα παρουσιαστούν εν συντομία οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους στο ΣΥΡΙΖΑ δε δόθηκε και δε θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να δοθεί δεύτερη ευκαιρία.

Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2015 – 2018 ήταν 0,7% (αύξηση πραγματικού ΑΕΠ), ενώ ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,3%. Η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Επίσης, στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα παρουσίασε τη μικρότερη αύξηση του κατά κεφαλήν πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

Η διενέργεια δημοψηφίσματος του 2015 για την αποδοχή του σχεδίου συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο ελληνικός λαός απέρριψε το σχέδιο με ποσοστό 61.31%. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε τελικά λίγο αργότερα για ένα τρίτο μνημόνιο, γκρεμίζοντας παράλληλα την απομένουσα διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας και φέρνοντας πιο επαχθείς όρους σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί νωρίτερα.

Η συνεχής υπέρβαση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα από την αριστερή κατά τα άλλα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η υπερφορολόγηση και οι περικοπές δαπανών έφεραν την υπέρβαση αυτή, στοιχίζοντας έτσι αρκετά δισ. ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί στην οικονομία μέσω δημοσίων επενδύσεων που θα έσπρωχναν την ανάπτυξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω ιδεολογίας ακολούθησε πολιτική ανοιχτών συνόρων, εξισώνοντας ουσιαστικά πρόσφυγες και (παράνομους) οικονομικούς μετανάστες. Σε συνδυασμό με τη δήλωση της Α. Μέρκελ το 2015, πως ο Κανονισμός του Δουβλίνου δε θα ισχύει για τη Γερμανία, δίνοντας ουσιαστικά ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε λογής λαθρομετανάστη επειδή οι γερμανικές βιομηχανίες είχαν ανάγκη από εργατικά χέρια, αυτό είχε ολέθριες επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, η ροή των μεταναστών το 2015, σε σχέση με το 2014, ήταν αυξημένη κατά 1.820%, από 45.452 το 2014, σε 872.881 το 2015!

Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία οι εθνομηδενιστές συριζαίοι έδωσαν το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ στο μόρφωμα των Σκοπίων και αναγνώρισαν ‘μακεδονική’ γλώσσα και ταυτότητα. Σκόπιμα μάλλον αγνόησαν ότι το δήθεν ‘μακεδονικό έθνος’ κατασκευάστηκε από τη Βουλγαρία και η ιδέα αυτή διαδόθηκε μέσω της Κομμουνιστικής Διεθνούς, έτσι ώστε να αποσχιστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα και ότι η ‘Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας’ ιδρύθηκε το 1944 από τον κομμουνιστή Τίτο (ηγέτη της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας) ο οποίος επίσης είχε βλέψεις προς την ελληνική Μακεδονία.

Ο νόμος Παρασκευόπουλου, με τον οποίο τα όρια των ποινών φυλάκισης μειώθηκαν και μάλιστα ανεξάρτητα από το αδίκημα που είχε διαπράξει ένας κρατούμενος και ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκμεταλλευθούν το νόμο αυτό και να βγουν πολύ νωρίτερα από τις φυλακές εγκληματίες όπως ο βιαστής της Κέρκυρας (που είχε καταδικασθεί σε 52 χρόνια κάθειρξης αλλά βγήκε σε έξι, και φυσικά ξαναβίασε), ο Αφγανός βιαστής και δολοφόνος Χ. Χαβάρι (ο οποίος είχε καταδικασθεί για απόπειρα δολοφονίας στην Ελλάδα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος για να μεταβεί στη Γερμανία, να βιάσει και να σκοτώσει μία 19χρονη κοπέλα) και οι Γεωργιανοί ληστές που είχαν κάψει με σίδερο 85χρονη για να τους αποκαλύψει που κρύβει χρήματα!

Με αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, η διενέργεια αλιείας από αλιευτικά της Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων δεν αποτελούσε πλέον ποινικό αδίκημα, έτσι ώστε να μπορούν οι Τούρκοι να ψαρεύουν ανενόχλητοι και να χρησιμοποιούν τα σκάφη τους για κατασκοπεία.

Η διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι και η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι ευθύνες. Σχετικά με την πυρκαγιά μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το καλοκαίρι του 2021 πως «πριν από τρία χρόνια, στην αρχή της κλιματικής κρίσης, αιφνιδιαστήκαμε». Δηλαδή η κλιματική κρίση ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που η φωτιά είχε τόσο καταστροφικά αποτελέσματα.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτές οι αιτίες, τονίσαμε όμως κάποιες από τις βασικότερες. Κανείς δε φαντάζεται πώς θα ήταν μια δεύτερη τετραετία κυβέρνησης του εθνικά επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να τάσσεται υπέρ του λαϊκισμού και πάντα κατά των εθνικών συμφερόντων και του λαού, καταψηφίζοντας για παράδειγμα την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και το νέο Ποινικό Κώδικα που προβλέπει αυστηροποίηση ποινών. Το καλύτερο μάλλον θα ήταν το κόμμα αυτό να μη βρίσκεται ούτε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα