Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πνιγόμαστε γιατί δεν έχουμε παιδεία

Ημέρα:

spot_img

Αυξάνει διαρκώς η λίστα των θυμάτων από πνιγμό στις θάλασσες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, καθώς μόνο την περασμένη Κυριακή (29/7) δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Αμμολόφους και Θάσο.

«Παρατηρούμε κάθε καλοκαίρι, ειδικά στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας, ότι έχουμε αρκετούς πνιγμούς. Άτομα που έχουν καρδιολογικά προβλήματα ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ ή έχουν φάει και πηγαίνουν στη θάλασσα απευθείας, υπάρχει κίνδυνος να τους συμβεί κάτι», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Άτομα που έχουν προβλήματα υγείας, καρδιολογικά και άλλα, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, να αποφεύγουν τις ώρες που είναι πολύ θερμές και να μην απομακρύνονται από την ακτή

 «Άρα αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε είναι ότι δεν μπαίνουμε στη θάλασσα ειδικά τις ώρες που έχει αυξημένες θερμοκρασίες, διότι υπάρχει στρες στον οργανισμό όταν έχουμε φάει ή όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. Θα πρέπει να μεσολαβήσει αρκετός χρόνος προκειμένου να βουτήξουμε. Άτομα που έχουν προβλήματα υγείας, καρδιολογικά και άλλα, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, να αποφεύγουν τις ώρες που είναι πολύ θερμές και να μην απομακρύνονται από την ακτή. Επίσης πρέπει να κάνουν ήπιο κολύμπι, να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με σωματικό στρες περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε κι απ’ όσο τους επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Νομίζω ότι ο Έλληνας δεν γνωρίζει πως πρέπει και που πρέπει να κολυμπάει. Δεν γνωρίζουν τα παιδιά μας κολύμπι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία»

 Ερωτηθείς καταληκτικά σχετικά με το αν οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως πρέπει να κινούνται στο νερό κι αν γενικότερα τηρούν τους κανόνες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας απάντησε: «Νομίζω ότι ο Έλληνας δεν γνωρίζει πως πρέπει και που πρέπει να κολυμπάει. Δεν γνωρίζουν τα παιδιά μας κολύμπι. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία. Θα έπρεπε από μικρή ηλικία να μαθαίνουμε αυτά τα πράγματα και να κολυμπάμε σωστά, να γνωρίζουμε τους κινδύνους της θάλασσας, να μην υποεκτιμούμε τη θάλασσα, να μην θεωρούμε ότι είναι παιχνίδι, αφού δυνητικά είναι επικίνδυνη. Πρέπει να ξέρουμε πως θα προστατέψουμε τον εαυτό μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...