Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Την Παρασκευή η πρώτη πτήση από τις Βρυξέλες προς Καβάλα

Ημέρα:

spot_img

Για τις δράσεις της αντιπεριφέρειας Τουρισμού στη διάρκεια του Μαΐου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (2/5) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο κ. Αντωνιάδης, την Παρασκευή (4/5) θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» από τις Βρυξέλες, η πρώτη αεροπορική πτήση από εταιρεία του Βελγίου, η οποία θα συνδέει για πρώτη φορά την Καβάλα με τη εν λόγω χώρα, ενώ τα δρομολόγια θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου με δυο πτήσεις την εβδομάδα.

Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το Βέλγιο θα βρεθούν στην Καβάλα

Στο πλαίσιο της πρώτης αυτής πτήσης θα πραγματοποιηθεί μια μικρή υποδοχή των επιβατών, ενώ μαζί τους θα συνταξιδέψουν τουριστικοί πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφοι, οι οποίοι την Κυριακή (6/5) θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, καθώς ως Καθολικοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

«Η περιφέρειά μας θα ενισχύσει την προβολή της μέσα από τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία από περιοδικό που διαθέτει στα αεροσκάφη της, με ένα ποσό της τάξης των 5.000 ευρώ», σημείωσε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στην Π.Α.Μ.Θ. την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου

Μια ακόμη σημαντική τουριστική δράση για τον Μάιο που αφορά την προβολή της περιφέρειας Α.Μ.Θ. είναι ότι στις 25 – 27 Μαΐου θα φιλοξενηθούν είκοσι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Ρουμανία.

«Ήδη είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση με τον αντίστοιχο Ε.Ο.Τ. του Βουκουρεστίου. Θα τους ξεναγήσουμε σε όλη την περιφέρεια. Στην Καβάλα θα βρεθούν την Παρασκευή (25/5), ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσουν. Δίνεται μια ευκαιρία και στους ξενοδόχους, γι’ αυτό είναι σημαντικό ότι εκτός από τους δημοσιογράφους θα υπάρχουν και τουριστικοί πράκτορες, ώστε να υπάρξουν συμφωνίες για την ακόμη καλύτερη προβολή της περιοχής μας», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

Σε event γαστρονομικού ενδιαφέροντος στο Βελιγράδι θα μετέχει η Π.Α.Μ.Θ. στις 11 με 13 Μαΐου

Στο μεταξύ στο διάστημα 11 -13 Μαΐου θα γίνει μια δράση στο Βελιγράδι της Σερβίας, ένα event γαστρονομικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, στο οποίο θα συμμετέχουν πολλές περιφέρειες και δήμοι. Η Π.Α.Μ.Θ. θα συμμετάσχει στην εκδήλωση σε συνεργασία με τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

«Η αγορά της Σερβίας μας ενδιαφέρει πολύ, τόσο τους ξενοδόχους, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η εκδήλωση αυτή ήταν συνέπεια της συμμετοχής μας στην έκθεση της Σερβίας το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Οι εκθέσεις που ακολουθούν το επόμενο διάστημα

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. αναφέρθηκε και στις εκθέσεις στις οποίες θα δώσει το «παρών» η περιφέρεια. Η πρώτη είναι η Greek Travel, η οποία θα πραγματοποιηθεί 4 με 6 Μαΐου στο Μαρούσι.

«Είναι θετικό το ότι η έκθεση γίνεται στην Ελλάδα, καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε και τον εγχώριο τουρισμό, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε και στους Έλληνες της νότιας χώρας», τόνισε ο κ. Αντωνιάδης.

Στις 11 με 13 Μαΐου η περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» του Περιστερίου, όπου θα δώσουν το «παρών» 13 επιχειρήσεις από την Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος, από τις 20 Μαΐου και για μια εβδομάδα η καρδιά του οίνου θα χτυπάει στη Δράμα και στην έκθεση «Δραμινογνωσία», μια έκθεση πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Αντωνιάδης, συμπληρώνοντας ότι οι δράσεις με στόχο την προώθηση και την προβολή της περιοχής μας θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο.

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για ξενοδοχεία, όμως η γραφειοκρατία…

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για μεγάλες ή και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Π.Α.Μ.Θ., ο κ. Αντωνιάδης απάντησε: «Όντως υπάρχει ενδιαφέρον. Πάρα πολλά οικήματα στο κέντρο της Καβάλας μετατρέπονται σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Επειδή κατά καιρούς μ’ έχουν επισκεφθεί επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πόλη της Καβάλας και τη Θάσο, δυστυχώς λόγοι γραφειοκρατικοί αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες επενδύσεις. Εύχομαι κάποια στιγμή η κεντρική διοίκηση να προχωρά πιο γρήγορα αυτές τις διαδικασίες αποχαρακτηρισμού ενός χώρου αρχαιολογικού ή μιας περιοχής ως δασικοί».

Απάντηση Αντωνιάδη για το αν ενδιαφέρεται για τις εθνικές εκλογές

Στο περιθώριο της συνέντευξης και σε ερώτηση για το αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνουν εθνικές εκλογές απάντησε ότι «έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η τοπική αυτοδιοίκηση κι ο ρόλος που μου έχει ανατεθεί από τον περιφερειάρχη για την τουριστική προβολή της περιοχής μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...