Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ταμείο» τον Οκτώβριο θα κάνουν οι ξενοδόχοι της Θάσου

Ημέρα:

spot_img

«Ταμείο» τον Οκτώβριο θα κάνουν οι ξενοδόχοι της Θάσου, για να διαπιστώσουν αν όντως αυτό το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που κατακλύζει το νησί, θ’ αφήσει ένα καλύτερο αποτύπωμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Το ότι θα ήταν καλύτερη η τουριστική περίοδος φέτος, το ξέραμε από τις προκρατήσεις, φαινόταν από τις αεροπορικές αφίξεις με τις περισσότερες πτήσεις και τις νέες αγορές, όπως η ρωσική, ενώ γίνεται προσπάθεια για του χρόνου για νέες πτήσεις από το Βέλγιο και τις χώρες της Βαλτικής. Όμως τη μεγάλη διαφορά την κάνουν οι Βαλκάνιοι, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας σταθερά και με αυξανόμενο ρυθμό. Ωστόσο τον απολογισμό μας θα τον κάνουμε τον Οκτώβριο. Το να έχουμε πολύ κόσμο δεν σημαίνει πάντα κι ανάλογα έσοδα», επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

Δεν υπάρχουν περιθώρια να βρει κανείς εύκολα δωμάτιο στη Θάσο

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στο νησί στην παρούσα φάση, ο κ. Παρασχούδης ανέφερε: «Μιλάμε για πληρότητες 100% στα ξενοδοχεία μας, κάτι που άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Το νησί είναι γεμάτο, δεν υπάρχουν περιθώρια να βρεις εύκολα δωμάτιο και θα πάμε έτσι μέχρι τέλος Αυγούστου. Ελπίζουμε να πάει καλά και ο Σεπτέμβριος. Ιδίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του είναι πάντοτε έκπληξη, αφού οι κρατήσεις είναι της τελευταίας στιγμής, ενώ από Μάιο μέχρι Αύγουστο ξέρουμε περίπου τι γίνεται.

Λίγο πιο ανεβασμένες οι τιμές στα ξενοδοχεία λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α.

Αναφορικά με το θέμα των τιμών στα ξενοδοχεία της Θάσου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού σημείωσε: «Δεδομένων των συνθηκών και λόγω της μεγάλης αύξησης στον Φ.Π.Α. οι τιμές είναι λίγο μεγαλύτερες, άλλα όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων μας σε φόρους. Ακολουθεί βέβαια και ο φόρος διανυκτέρευσης που δεν μπορούμε να τον βάλουμε στις τιμές μας, γιατί δουλεύουμε σ’ ένα διεθνές περιβάλλον, μέσα στο οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Δεν υπάρχουν παράπονα για τις τιμές

Για το αν υπάρχουν παράπονα από τους ξένους τουρίστες για τις τιμές, ο Πάρης Παρασχούδης απάντησε: «Οι τουρίστες από την βόρεια Ευρώπη πληρώνουν πακέτο, όποτε δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά στο περίπου τι πληρώνουν, αφού ο κάθε tour operator το πουλάει διαφορετικά. Από αυτούς που έρχονται μεμονωμένα δεν έχουμε παράπονα για τις τιμές μας, αν κι αυτοί κατά γενική ομολογία πληρώνουν περισσότερα».

Λίγοι θα ρισκάρουν να πάνε στη Θάσο τον Δεκαπενταύγουστο χωρίς να έχουν κάνει κράτηση, όπως γινόταν παλιότερα

Σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί το νησί στην διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, με δεδομένο ότι έχει ήδη γεμίσει, ο κ. Παρασχούδης δήλωσε: «Λίγοι θα έρθουν χωρίς να έχουν κάνει κράτηση, οπότε αν δεν έχουν βρουν δωμάτιο από πριν, δεν θα το ρισκάρουν να έρθουν. Δεν θα παρατηρηθεί το φαινόμενο όπως γινόταν στο παρελθόν με περιπλανώμενους τουρίστες να ψάχνουν για δωμάτιο μέσα στον Δεκαπενταύγουστο και να μην βρίσκουν».

Στο 100% οι πληρότητες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Τέλος, όσον αφορά γενικότερα τις πληρότητες και πως διαμορφώθηκαν αυτές μέχρι και σήμερα, ο Πάρης Παρασχούδης επισήμανε: «Ιούλιο και Αύγουστο είμαστε στο 100%, τον Ιούνιο 85% με 90%, όμως ο Μάιος δεν είχε καλές πληρότητες κι αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην υψηλή περίοδο, πρέπει να ανοιχτούμε λιγάκι και τον Μάιο, αφού ο Σεπτέμβριος γενικά κάθε χρόνο είναι καλός».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...