Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ποσοστό 50% ανέρχονται οι προκρατήσεις στη Θάσο

Ημέρα:

spot_img

Σε ποσοστό 50% περίπου ανέρχονται οι προκρατήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Θάσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, γεγονός που καταδεικνύει ότι και φέτος η τουριστική κίνηση στο νησί θα είναι εξίσου εντυπωσιακή με αυτήν του 2017.

Δεν επιθυμούν πολλές προκρατήσεις νωρίς οι ξενοδόχοι, διότι…

Ωστόσο, όπως με έμφαση υπογράμμισε ο κ. Παρασχούδης, οι ξενοδόχοι δεν επιθυμούν πολλές προκρατήσεις νωρίς, διότι έτσι είναι αναγκασμένοι να «πουλάνε» φθηνά. Θέλουν να υπάρχει μια ισορροπία στις προκρατήσεις κι αυτές να γίνονται κατά κάποιο τρόπο σταδιακά. Μέχρι στιγμής όλες οι προκρατήσεις γίνονται από αγορές της βόρειας και δυτικής Ευρώπης κι όχι από Βαλκάνιους, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί κυρίως από τον Ιούνιο και μετά. Όπως τόνισε ο κ. Παρασχούδης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάθε αγορά κινείται ξεχωριστά και σε διαφορετικές περιόδους.

Δεν θα παρουσιάσει στοιχεία για το 2017, η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Λόγω του ότι πρόσφατα οι ξενοδόχοι της Καβάλας παρουσίασαν στοιχεία για τις πληρότητες που καταγράφηκαν στα ξενοδοχεία της πόλης το 2017 σε σχέση με το 2016, ο κ. Παρασχούδης ρωτήθηκε αν θα πράξουν κάτι παρόμοιο και οι ξενοδόχοι του νησιού.

«Οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τα στοιχεία πληρότητας στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, στο τέλος κάθε μήνα (αριθμός πελατών, εθνικότητες κλπ). Δυστυχώς όμως, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αργεί να δημοσιεύσει αυτά τα στοιχεία που είναι απόλυτα και ακριβή. Από εκεί και πέρα έκαναν καλά οι συνάδελφοι από την Καβάλα που έδωσαν στοιχεία, γιατί αυτά αποτελούν οδηγό για το πως θα πορευτούμε το 2018. Εμείς στη Θάσο δεν θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο, αλλά επειδή η γεωγραφία μας βοηθά, μπορούμε να κάνουμε πολύ εύκολα εκτίμηση των επισκεπτών μας. Πρώτα απ’ όλα από τα στοιχεία του αεροδρομίου και τους tour operators, δεύτερον από τα εισιτήρια των ναυτιλιακών εταιρειών, αφού ξέρουμε πόσοι «πέρασαν» στο νησί. Οπότε μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα τις εκτιμήσεις μας, απ’ ό,τι οι συνάδελφοι της Καβάλας, που πρέπει να πάρουν δείγμα για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», επισήμανε σχετικά στην απάντησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Θάσου.

Ασφαλή αποτελέσματα για το σύνολο των κρατήσεων περί τα τέλη Μαρτίου

Η εκτίμηση από τα στοιχεία αυτά έδειξε αύξηση της τάξης του 10% των επισκεπτών που βρέθηκαν στο νησί για τουριστικούς λόγους, ένας αριθμός που κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 300.000 επισκέπτες.

Για το τι αναμένει η Ένωση Ξενοδόχων Θάσου για το 2018 κι αν τα μηνύματα είναι ήδη ενθαρρυντικά, ο Πάρης Παρασχούδης υπογράμμισε: «Μέχρι στιγμής πάμε καλά κι αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, θα είναι μια χρονιά τουλάχιστον καλή όσο και το 2017. Ουσιαστικά ασφαλή αποτελέσματα για το σύνολο των κρατήσεων θα έχουμε στο τέλος Μαρτίου. Οι κρατήσεις εξαρτώνται πάντα από τις πτήσεις, αυτές είναι καθορισμένες από πέρυσι τέτοια εποχή, οπότε τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου σταδιακά αρχίζουν οι πτήσεις από διάφορους προορισμούς κι αναμένουμε τους πρώτους επισκέπτες».

Να επιμείνουν στην είσπραξη του τέλους διανυκτέρευσης από τους πελάτες καλεί τους συναδέλφους του ο Π. Παρασχούδης

Καταληκτικά, ερωτηθείς σε σχέση με το τέλος διανυκτέρευσης και τι θα πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι του μ’ αυτό, ο κ. Παρασχούδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Ό,τι και να πούμε στη θεωρία, αυτό θα φανεί στην πράξη. Εκείνο που θα πρέπει να επιμείνουν οι συνάδελφοι είναι να εισπράττουν από τον πελάτη το τίμημα αυτό, όπως ορίζει και η νομοθεσία, αλλιώς θα βρεθούν μ’ ένα κόστος ιδιαίτερα μεγάλο, που στο τέλος θα τους ζημιώσει πολύ. Επειδή θα είναι η πρώτη χρονιά και θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, θα πρέπει να υπάρχει μια επιμονή για πληρωμή του τέλους διανυκτέρευσης από τον πελάτη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...